KRAJ: Zvezda dominirala protiv Proletera (VIDEO)

28.02.2021

15:30 >> 18:29

0

Autor: Adam Štulić

Crveno-beli ubedljivo slavili na stadionu Rajko Mitić

KRAJ: Zvezda dominirala protiv Proletera (VIDEO)
Copyright MN Press

Evropska odiseja za fudbalere Crvene zvezde je završena, pred izabranicima Dejana Stankovića ostala je borba na dva domaća fronta, koju  su nastavili nedeljnim duelom protiv Proletera.

Gosti iz Novog Sada stigli su na stadion “Rajko Mitić” sa nadom da mogu da iskoriste psihofizčku istrošenost crveno-belih posle, po mišljenju mnogih, nesrećne i nezaslužene eliminacije od Milana u šesnaestini Finala Lige Evrope, ali nisu imali ni najmanju šansu protiv raspoloženih izabranika Dejana Stankovića, koji su Proleter ispratili sa četiri gola u mreži – 4:0.

Pročitajte još

90′ – GOOOL, KRAJ

Katai golom glavom stavlja tačku na Zvezdinu pobedu protiv Proletera. Još jednu asistenciju je upisao Gajić. Čim je istekao 90. minut, Anđelovski je svirao kraj meča.

87′ – GOSTI MALO OPASNIJI

Očekivano, u završnih desetak minuta Zvezda je spustila tempo i pritisak, što su gosti iskoristili za nekoliko obećavajućih izgleda na polovinu crveno-belih, čija mreža, ipak, nije ozbiljnije ugrožena.

80′ – BORJAN

Prva intervencija Milana Borjana na meču. Posle kornera sa desne strane, lopta je došla do Jovanovića, koji je šutirao malo iskosa sa leve strane, sa desetak metara, ali je Zvezdin kapiten bio na mestu.

75′ – MENJA I STANKOVIĆ

Dejan Stanković je napravio još dve promene. Krstović i Gavrić su na terenu umesto Pavkova i Bena. Minut kasnije kod gostiju su na teren ušli Gluščević i Vesić, umesto Živojinovića i Mirosavljeva. Ubrzo je Odada zamenio Veljka Nikolića.

63′ – PROMENA KOD GOSTIJU

Iskusni Branislav Jovanović zamenio Kojića.

55′ – GOOOL (VIDEO)

Zvezda vodi 3:0, strelac je Ben. Ponovo su crveno-beli iskoristili grešku rivala. Posle duplog pasa Milunovića i Nikolića u kaznenom prostoru po levoj strani, mladi vezista je uputio centaršut po zemlji na drugu stativu. Leandro je u petercu, u pokušaju da izbije loptu, napucao u glavu Pejića, posle čega se lopta obila na nogu Benu, kojem nije bilo teško da je sa nekoliko metara sprovede u mrežu.

50′ – PRETE GOSTI

Prvi su u nastavku zapretili gosti. Izveli su brz napad, koji je veoma lošim šutem, iskosa sa leve strane, završio Živojinović.

46′ – KATAI NA TERENU

Stanković je napravio dvostruku promenu. Umesto Ivanića i Kange, na terenu su Katai i Srnić. Jednu promenu napravili su i gosti. Mitrovića je zamenio Filip Knežević.

45′ – POLUVREME

Čim je istekao 45. minut, Novica Anđelovski je odsvirao kraj prvog poluvremena. Malo ranije, viđena je i jedna sportna situacija. Pavkov je postigao gol na asistenciju Bena, koji je, po mišljenju pomoćnog sudije bio u ofsajdu.

43′ – ŽUPIĆ

Još jednom je goste spasao sjani Župić. Ivanić je uz malo sreće prošao po desnoj strani, uputio je pas ka Rodiću, koji je po zemlji centrirao na drugu stativu. Nikoćić je bio sam, šutirao je sa desetak metara, ali je čuvar mreže Proletera paradom uspeo da sačuva svoju mrežu.

MN Press

41′ – RODIĆ

Posle centaršuta sa desne strane Rodić je pokušao glavom, ali je golman Proletera uspeo da odbrani i izbije loptu u korner.

35′ – PRETE I GOSTI

Prvi konkretniji napad fudbalera Proletera na meču. Lopta je došla do Živojinovića na levoj strani kaznenog prostora Zvezde, fudbaler gostiju je malo oklevao sa udarcem, pa je Gajić stigao da ga izblokira.

32′ – GOOOL (VIDEO)

Zvezda vodi 2:0, strelac je Nikolić. Nastavili su crveno-beli s napadima posle vodećeg gola, što im se isplatilo brzo. Kanga je dodavanjem ka Nikoliću započeo akciju, koju je, posle nekoliko dodavanja, krunisao mladi vezista.

21′ – GOOOL (VIDEO)

Crveno-beli vode posle autogola Leandra. Ponovo su se dafanzivci gostiju spetljali pred svojim kaznenim prostorom, Ivanić je proigrao Rodića, ovaj je centrirao u peterac, a fudbaler Proletera je natrčao na loptu i ubacio je u svoju mrežu. Za utehu mu ostaje da bi, da nije on postigao gol, to sigurno učinio Pavkov, koji je bio iza njega.

20′ – VELIKA SREĆA ZA GOSTE (VIDEO)

Ubedljivo najbolja prilika za Zvezdu u dosadašnjem toku meča. Borjan je ispucao loptu, jedan defanzivac gostiju se okliznuo i omogućio Pavkovu da krene sam ga golu rivala. Župić je istrčao, a visoki napadač srpskog prvaka je šutirao pored njega, ali i pored stative.

16′ – STATIVA (VIDEO)

Mnogo sreće za goste. Ben je odlično izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara, iskosa sa desne strane. Prebacio je živi zid, golman Proletera je već bio savladan, ali je njegovu mrežu sačuvala stativa.

14′ – PAVKOV

Nova prilika za crveno-bele. Ivanić je po levoj strani ušao u kazneni prostor, “zavrnuo” je loptu ka petercu, gde je Pavkov šutirao iz prve ali pored gola.

11′ – PREČKA (VIDEO)

Posle povratne lopte Rodića, Ivanić je sjajno šutirao sa ivice kaznenog prostora, iskosa sa leve strane, ali je lopta pogodila mesto gde se spajaju prečka i stativa i otišla u gol aut.

7′ – MIRNO

Posle početnog pokušaja Pavkova, nije bilo prilika ni na jednoj strani. Zvezda ima terensku inicijativu na početku, ali ni gosti nisu opredeljeni samo za čuvanje svog gola.

1′ – POČEO MEČ

Počeo je prvi duel Superlige u tekućoj polusezoni na stadionu “Rajko Mitić”. Posle tridesetak sekundi Pavkov je dobro šutirao iskosa sa leve strane, ali je lopta otišla pored stative.

17.00 – SVEČANOST (VIDEO)

Nesporedno pred prvi sudijski zvižduk, Miloš Degenek je dobio prigodan poklon od predsenika Crvene zvezde Svetozara Mijailovića za 100. nastup u crveno-belom dresu.

16.30′ – SASTAVI

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gajić, Milunović, Degenek, Rodić, Petrović, Nikolić, Ben, Kanga, Ivanić, Pavkov.

PROLETER: Župić, Leandro, Mitrović, Marjanović, B. Milošević, Kojić, Ilić, Kovačević, Tomović, Živojinović, Mirosavljev.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike