Miha slomio Lazovića i Ilića: Jedna od najboljih igara otkako sam u Bolonji

14.09.2021

05:36 >> 07:38

0

Izabranici srpskog stručnjaka ne znaju za poraz u Seriji A

Miha slomio Lazovića i Ilića: Jedna od najboljih igara otkako sam u Bolonji
Copyright Siniša Mihajlović foto: Profimedia/Massimo Paolone/LaPresse

Fudbaleri Bolonje pravi su hit početka nove sezone u Seriji A.

Posle tri odigrana kola izdvojilo se šest ekipa bez poraza, a među njima i ekipa kojom sa klupe diriguje srpski stručnjak Siniša Mihajlović.

Iako je jasno da je rano donositi bilo kakav sud ili procenu, mora se konstatovati da četa iz Bolonje deluje baš skockano, pre svega u defanzivi. Osetili su to sinoć fudbaleri Verone, za koju je ceo meč igrao Darko Lazović, a od 84. minuta na terenu se nalazio i Ivan Ilić. Poraz od 1:0 mogao je da bude i ubedljiviji.

Dve pobede, jedan remi, ali i sačuvana mreža u poslednja dva meča dobar su pokazatelj da Bolonja igra dobar fudbal. Dovoljno dobar da se trenutno nalazi na deobi od četvrtog do šestog mesta, te da im za dva boda beži vodeća trojka (Roma, Milan, Inter).

– U poređenju sa prošlom sezonom promenili smo način na koji se branimo na našoj polovini – rekao je Mihajović za Skaj sport Italija, pa dodao:

– Kompaktni smo, znamo da ako želimo da stignemo do cilja moramo da napredujemo u defanzivnim zadacima. I to se odnosi na sce igrče. Pre ili kasnije, postići ćemo gol. A kad smo već kod gola, imali smo još nekoliko prilika i mislim da je ovo veoma zaslućena pobeda. Jedna od najboljih otkako sam u Bolonji.

Gol verdan tri boda postigao je Matijas Svanberg u 78. minutu na asistenciju Marka Arnautovića, austrijskog fudbalera koji je dobio posebne pohvale od Mihajlovića:

pročitajte još:

– On čini da naša ekipa raste i zbog njega su i drugi igrači bolji. Mnogo je njih koji još nisu pokazali pun potencijal, Svanberg, Skov Olsen, Berou, Domingez, Hiki… Tu su već neko vreme i očekujem kvalitet. Imaju mesta za napredak, samo moraju da veruju u sebe – zaključio je srpski stručnjak.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike