Kakav lud meč u Udinama: Juventus prokockao pobedu, Ronaldu nisu dali da bude heroj, Mihina Bolonja slavila

22.08.2021

18:30 >> 18:42

0

U dve utakmice viđeno devet golova

Kakav lud meč u Udinama: Juventus prokockao pobedu, Ronaldu nisu dali da bude heroj, Mihina Bolonja slavila
Copyright Tanjug, Andrea Bressanutti/LaPresse via AP

Juventus prokockao pobedu, a Bolonja Siniše Mihajlovića je slavila. Ovo je rezime utakmica prvog kola Serije A. U duelu u Udinama je bilo 2:2, a u Bolonji 3:2.

Gosti iz Torina su već u 23. minutu vodili sa 2:0, golovima Paula Dibale i Huana Kvadrada. Činilo se da će “stara dama” rutinski rešiti meč, ali je u 51. minutu Roberto Pereira smanjio sa bele tačke. Tada je Masimilijano Alegri odlučio da uvede Kristijana Ronalda čije je sedenje na klupi izazvalo pravi “potres” u Italiji. Situaciju je morao da smiruje i Pavel Nedved. 

Portugalac je u 60. minutu zamenio Alvara Moratu, kao deo trostruke izmene. Šansu su dobili i Đorđo Kjelini i Dejan Kuluševski. Utakmica se bližila kraju, a zatim je usledila velika greška golmana Juventusa Vojčeha Šćešnog. Posle lošeg povratnog pasa, poigravao se blizu gola, što je sve ispratio Đerar Delofeu.

U tim trenucima, Udineze je napadao i dominirao, pa je Juventus bio u podređenom položaju. Onda je u petom minutu sudijske nadoknade, Ronaldo glavom pogodio mrežu domaćina. Posle VAR intervencije je gol ipak poništen. Na razočaranje Juventusa, zbog ofsajda.

Zanimljivo je bilo i u Bolonji, na stadionu “Renato Dal Ara”. Već u 34. minutu, Stefan Strandberg je dobio drugi žuti karton, pa je Bolonja imala igrača više. U 50. minutu, domaćin se “revanširao”. Roberto Sorijano je prvi žuti karton dobio u 41. minutu, a drugi u 50.

 

Onda su usledili i golovi. Poveli su gosti pogotkom Federika Bonacolija sa bele tačke u 52. minutu. Izjednačio je Lorenco de Silvestri u 58. Onda je Mamadu Kulibali doneo novu prednost gostima.

Zatim je Marko Arnautović dao prvenac u Seriji A (bio već strelac u Kupu) u 75. minutum, a konačan rezultat je postavio de Silvestri.

To nije bio kraj uzbuđenjima. Holanđanin Žerdi Šouten je dobio drugi žuti, pa je Bolonja ostala sa devetoricom. Ipak, to na sreću bivšeg selektora Srbije nije uticalo na rezultat.

Serija A, 1. kolo:

Subota:

Inter – Đenova 4:0
(Škrinijar 6, Čalhanoglu 14, Vidal 74, Džeko 87)

Verona – Sasuolo 2:3
(Zakanji 70 p, 90 – Raspadori 32, Đuričić 51, Traore 77)

Empoli – Lacio 1:3
(Bandineli 4 – Milinković-Savić 6, Lazari 31, Imobile 41 p)

Torino – Atalanta 1:2
(Beloti 79 – Muriel 6, Pićoli 90+3)

Nedelja:

Bolonja – Salernitana 3:2
(De Silvestri 59, 77, Arnautović 75 – Bonacoli 52 p, Kulibali 70)

Udineze – Juventus 2:2
(Pereira 51, Delofeu 84 – Dibala 3, Kvadrado 23)

Napoli – Venecija 20.45
Roma – Fjorentina 20.45

Ponedeljak:

Kaljari – Specija 18.30
Sampdorija – Milan 20.45

Standings provided by SofaScore LiveScore

pročitajte još:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike