Mesi ispisuje istoriju i kada mu nije do fudbala, dovoljan je samo jedan penal

04.11.2020

23:18 >> 23:22

0

Autor: Adam Štulić

Kapiten Barselone protiv kijevskog Dinama napravio novi podvig u dresu katalonskog kluba

Mesi ispisuje istoriju i kada mu nije do fudbala, dovoljan je samo jedan penal
Copyright Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Muči se Leo Mesi ove sezone, muči se i Barselona. Stresirali su Katalonci navijače i trenera Ronalda Kumana i u meču trećeg kola Lige šamliona protiv desetkovanog kijevskog Dinama, kojem nije mnogo nedostajalo da odnese bod sa “Nou Kampa” (2:1).

Ova Barsa je daleko od šampionske, Mesi u trenutku očaja napravio potez za svaku osudu (video)

Ostao je Mesi letos u Barseloni posle dugačke sage i otvorenog sukoba sa, sada već bivšim, predsednikom katalonskog giganta Đozepom Bartomeuom, ali je mesecima unazad vidljivo da omaleni Argentinac više ne igra sa prepoznatljivim žarom u bordo-plavom dresu.

Jedinstveni Mesi ponovo pomera granice

Tako je bilo i protiv Kijevljana, a odmah posle meča na društvenim mrežama se pojavilo nekoliko slika na kojima se vidi kako Mesi šeta pored rivala koji ima loptu u nogama, što je izazvalo kritičke komentare na račun kapitena Barselone, koji je ove sezone na takmičarskim utakmicama postigao samo pet golova (četiri u klubu i jedan za reprezentaciju Argentine u kvalifikacijama za SP). Zanimljivo, sve pogotke dao je sa bele tačke.

To ga, ipak, nije omelo da ispiše nove stranice Barselonine istorije, s obzirom da je, u svom 150. nastupu u UEFA takmičenjima, postigao najbrži gol sa 11 metara koji je neki fudbaler kluba s “Nou Kampa” dao u Ligi šampiona. Takođe, gol koji je dao Dinamu, posle četiri minuta i 53 sekunde, najbrži je koji je “gaučos” postigao iz penala u dosadašnjoj karijeri.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike