Jedinstveni Mesi ponovo pomera granice

21.10.2020

22:30 >> 21:52

0

Autor: Adam Štulić

Kapiten Barselone protiv Ferencvaroša ispisao nove stranice istorije

Jedinstveni Mesi ponovo pomera granice
Copyright Profimedia

Barselona je ubedljivo počela novu sezonu Lige šampiona, a njen kapiten Leo Mesi ispisao je nove stranice istorije elitnog takmičenja.

Argentinski superstar je protiv Ferncvaroša (5:1) postigao svoj 69. gol u grupnoj fazi Lige šampiona, što nikome pre njega nije uspelo. Mađarski tim je postao 36. kojem je jedan od najboljih fudbalera svih vremena barem jednom zatersao mrežu, dok se sa legendarnim fudbalerom Mančester junajteda Rajanom Gigsom izjednačio kao strealac u 16 uzastopnih sezona Lige šampiona.

Nema nikakve dileme da će se Mesi i u toj kategoriji naći usamljen na vrhu, ali će za to morati da sačeka narednu takmičarsku godinu, a do tada će omaleni Argentinac pokušati da podeblja broj uzastopnih pobeda u elitnom takmičenju na “Nou Kampu”.

Barsini tinejdžeri ispisali istoriju, pa poslali zajedničku poruku (video)

Interesantno je da je baš na dan utakmice sa Ferencvarošem (20. oktobar) Mesi poslednji put poražen na legendarnom katalonskom stadionu pre 11 godina, kada je Rubin iz Kazanja senzacionalno slavio 2:1. Od tada, Mesi je vezao 52 uzastopne pobede u Barsinoj kući.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike