Meloun o Jokićevoj MVP kandidaturi: Nije propustio nijedan meč, od starta je mentalno i fizički spreman

11.04.2021

17:42 >> 17:43

0

Autor: N. St.

Trener Denvera pričao o srpskom centru

Meloun o Jokićevoj MVP kandidaturi: Nije propustio nijedan meč, od starta je mentalno i fizički spreman
Copyright Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Po notama Nikole Jokića igra Denver. Sve se vrti oko srpskog centra, a to daje i rezultat. Ekipa igra odlično, a stvari su se dodatno poboljšale po dolasku Arona Gordona.

Ekipu očekuje novi meč sa Bostonom večeras (21.00, Arena sport). Prema zvaničnim informacijama Tejtum i Braun su pod upitnikom za taj susret. Sa tim se nije složio Majkl Meloun.

– Verujem da će Tejtum i Braun igrati, ne vidim mogućnost da ne budu na parketu. Bez obzira na to, mi moramo da igramo najbolje što možemo i da budemo fokusirani na sebe, ima stvari koje mi moramo i možemo da popravimo – poručio je Meloun.

Trener Denvera je pričao o MVP trci u kojoj Nikola vodi.

Šta ga čini kandidatom za to priznanje? Dostupnost, nije propustio nijedan meč. To je veliki deo svega toga. Jokić je bio mentalno i fizički spreman da igra i da nas nosi, odgovoran je za toliko stvari u našoj igri na obe strane terena. Imali smo 83 dana u mehuru prošle sezone, pa smo otišli kući, nije se znalo kada će sezona početi. Nikola je otišao kući  i ostao je spreman, nije pravio neku pauzu, u smislu da je uzeo dve-tri nedelje da odmori id svega. Ostao je u formi srpeman da igra od starta, nije mu bilo potrebno postepeno da ulazi u formu i zato je kandidat za MVP.

Prošle sezone su Nagetsi igrali finale Zapada, a stiče se utisak da se o njima ne priča dovoljno ove sezone i da su veću medijsku pažnju dobili „džezeri“ i „jezeraši

Naravno da moramo da se naviknemo na to da nas „preskaču“, to nam stalno rade. Možemo da prihvatimo ili da se borimo. Prošle sezone smo imali istorijske povratke od 1:3 u seriji. Niko nije mislio da možemo da dobijemo ni Jutu, a kamoli Kliperse. Sviđa nam se taj mentalitet autsajdera. Juta ima sjajnu sezonu treba da se priča o njima, o Lejkersima takođe kada ozdrave Dejvis i Lebron koji su među najboljim igračima u ligi. Klipersi imaju toliko talenta i veterana, iskustva, pričajte o njima, pustite nas da nastavimo.

Na kraju je govorio o Gordonu koji se brzo adaptirao na ekipu.

– Aron zaslužuje zasluge za to. Od kada je došao shvatio je da dolazi u dobar tim i da želi da bude deo ekipe. Pokušava da se uklopi, nije došao sa stavom „Ja sam Aron Gordon i hoću da pokažem svima šta mogu“ i to je glavni razlog što igramo tako dobro. Brzo je naučio da igra i sa i uz saigrače. Kada shvatite da je taj igrač MVP kandidat i da treba da igrate sa njim, da se ne borite protiv toga već da igrate zajedno. Ostavio je ego na vratima, nesebični smo i znamo da je naš cilj osvajanje titule i Aron je primer toga – zaključio je Meloun.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike