Jokić o pisanju "Vol strit žurnala", ali i temi koja okupira mnoge - nepoštovanju sudija

10.04.2021

08:07

0

Autor: D.B.

Centar Denvera obratio se medijima posle pobede nad San Antonijom

Jokić o pisanju "Vol strit žurnala", ali i temi koja okupira mnoge - nepoštovanju sudija
Copyright Profimedia

“Vol strit žurnal” ne piše često o nekome koje je rođen u Srbiji i bavi se sportom. Ali, ono što Nikola Jokić čini u NBA ligi ove sezone nateralo je i taj, u čitavom svetu ugledan list, da objavi tekst o momku iz Sombora.

U njemu autor objašnjava da je Denver na draftu izabrao najkorsnijeg igrača NBA i da takav košarkaš još nije viđen u NBA. Posle neizvesnog meča protiv San Antonija, novog tripl-dabla i pobede tima iz Kolorada, Nikoli je predočeno šta je o njemu objavljeno.

Dok je slušao, Jokić je imao osmeh na licu. Ali, onda je samo slegao ramenima i u njegovom stilu je objasnio.

Hvala im, šta da kažem. Ja samo radim posao za koji sam plaćen. Eto, valjda ljudi primećuju da nešto dobro radim – skromno će Jokić posle meča.

Ono o čemu Nikola apsolutno ne želi da priča je tema zbog koje bruji NBA – činjenica da ima jako loš tretman kod sudija, odnosno da mu, za razliku od drugih zvezda NBA lige nije zaštićen.

Ne. Nemam komentar na tu temu. Stvarno nemam komentar.

Što se tiče pobede nad San Antonijom, ali i onoga što Denver čeka tokom narednih dana, Jokić je imao šta da kaže.

Jako je teško stići do određenog nivoa, a jako je lako to da ispustite. Ne smemo da razmišljamo mnogo o onome šta će biti, već samo, bukvalno samo, o prvoj sledećoj utakmici. Za nas nema lakog meča. Ako tako uđemo u utakmicu mi gubimo 20 ili 30 razlike. Nikada ne potcenjujem rivale. Pobedili smo drugi put zaredom San Antonio. Jako je teško pobediti istog protivnika u razmaku od par dana, a mi smo to ove sezone učinili i protiv Finiksa – objašnjavao je Jokić.

Svestan je Nikola i da je Denver napravio dosta grešaka na meču protiv tima čuvenog Grega Popovića.

Prvi ja. Imao sam ih najviše. Ne smemo da vraćamo protivnika u život. Mogli smo da imamo mnogo lakšu završnicu ovog meča. Ali, vraćali su se. Što zbog naših grešaka i izgubljenih lopti, što zbog njihove igre. Moramo da igramo ono što je potrebno – da nalazimo prvog slobodnog čoveka, da tražimo kako da dođemo do polaganja, što je najlakši način da upišeš poene u košarci. Moramo da imamo još veći fokus. I kada je “gusto” moramo da igramo svi za jednog.

Logično, ima i dobrih stvari u ovoj važnoj pobedi.

Osim igre u tranziciji, naša odbrana je bila odlična. Uradili smo dosta dobrih stvari da bismo zaustavili njihove šuter za tri poena i tu je bio baš dobar posao.

Pročitajte još

Pokušao je Jokić i da vrati film na sve ono što se dešavalo tokom poslednjih deset sekundi kada je San Antonio imao tri pokušaja da izbori produžetak.

Iskreno, mislio sam da će uzeti tajm-aut kada su se dočepali lopte. To mi je bio u glavi dok sam trčao nazad – “uzeće tajm aut” – objasnio je zbunjeno Jokić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike