Maurisio Poketino doneo prvi trofej na „Park prinčeva“

19.05.2021

21:30 >> 21:43

0

Autor: Adam Štulić

PSŽ osvojio Kup Francuske

Maurisio Poketino doneo prvi trofej na „Park prinčeva“
Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Maurisio Poketino doneo je prvi trofej na „Park prinčeva“. Možda najmanje vredan od svih koji su bili u igri, ali s obzirom da je ekipu preuzeo sredinom sezone, osvajanje Kupa svakako je značajan podstrek za sledeću sezonu. U finalu masovnijeg takmičenja, PSŽ je savladao Monako 2:0 (1:0).

Pohod ka toliko željenom trofeju Lige šampiona završili su u polufinalu, u nacionalnom šampionatu, kolo pre kraja, imaju bod manje od lidera Lila, zbog čega je susret sa timom Nika Kovača Mbapeu i drugovima bio sjajna prilika da sezonu okočnaju makar sa „utešnim peharom“.

Prvi korak ka 14. a šestom u poslednjih sedam godina, trofeju Kupa Francuske, PSŽ je napravio u 19. minutu, kada su veliku grešku na ivici kaznenog prostora Disaija kaznili asistent Mbape i strelac Ikardi.

Iako rezultat možda pokazuje da su „sveci“ rutinski stigli do pobede, slika na terenu nije bila baš takva, pogotovo u drugom poluvremenu, kada je tim iz Kneževine imao nekoliko dobrih prilika da ugrozi Navasa.

Trenutak odluke odigrao se u 81. minutu, kada je sjajno dodavanje Di Marije Mbape pretvorio u gol za veliko slavlje Parižana.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike