Svetozar Marković o povratku u Partizan: Gde god bio na svetu, Humska 1 uvek moja kuća

11.10.2020

09:54 >> 09:59

0

Mladi fudbaler iz Olimpijakosa dolazi među crno-bele da nastavi sa svojim igračkim napretkom

Svetozar Marković o povratku u Partizan: Gde god bio na svetu, Humska 1 uvek moja kuća
Copyright MN Press

Povratnik u tim Partizana Svetozar Marković objašnjava zašto su pregovori oko dolaska u Humsku trajali više od mesec i po dana i kako je na kraju čvrstom voljom prelomio upravu Olimpijakosa da mu dozvoli igranje na pozajmicu za matični klub. Bez obzira na malo minuta provedenih na terenu tokom prošle sezone, Marković smatra da se vraća među crno-bele kao bolji igrač.

– Svi znaju da je moja velika želja bila da se vratim u Partizan. Pregovori nisu bili laki i trajali su više od mesec i po dana. Iako sam igrač Olimpijakosa, bio sam pozajmljen Larisi i prvo sam morao da raskinem ugovor sa njima, što sam uspeo da uradim bukvalno tri dana pred kraj prelaznog roka. U Olimpijakosu su smatrali da ovde nema dovoljno jakih utakmica gde mogu da napredujem, ali pošto za mene nije postojala nijedna druga opcija u glavi i nisam želeo da odem nigde drugo na pozajmicu osim u Partizan na kraju su se kockice složile! Presrećan sam što sam ponovo u svom klubu!

Partizan?

– Partizan sam pratio stalno! To je moja kuća gde god bio na svetu! Ako nisam u njemu kao igrač, onda sam sigurno najvatreniji navijač!

Svetozar Marković sada i onda?

Mislim da sam napredovao ovih godinu i po dana koliko sam bio u Grčkoj. Iako nisam igrao konstantno prvih sedam meseci, od januara ove godine do kraja prvenstva u Larisi sam odigrao sve utakmice i to mi mnogo znači!

Filip Holender: Bilo bi dobro da smanjimo razliku

Reprezentativac Mađarske ispričao je kako je došlo do prelaska u Partizan iz švajcarskog Lugana:

-Sve se izdešavalo tri, četiri dana pre mog dolaska u Beograd. Menadžer me je prvo kontaktirao i rekao da je Partizan zaintresovan za mene, ali iskreno nisam verovao u tom trenutku u tu mogućnost s obzirom na to da je ostalo par dana do kraja prelaznog roka, a ujedno su me čekale reprezentativne obaveze. Ali, ubrzo nakon toga, sve je postalo još ozbiljnije. Rekli su mi da me čekaju u Beogradu i da već mogu da dođem da potpišem ugovor. Sve se desilo brzo i na obostrano zadovoljstvo,uz veliku želju da se priključim timu. O derbiju? Bilo bi dobro da smanjimo razliku – rekao je Holender.

 

FK Partizan

Šta očekujete od rada sa Aleksandrom Stanojevićem?

– Šefa Stanojevića sam upoznao kada sam bio u Beogradu da bih potpisao ugovor. Znam šta očekuje od mene, ali ćemo tek pričati kada se pridružim ekipi i počnem da treniram sa njima.

Koliko poznajete ekipu?

– Nisam igrao sada tri meseca, bio sam i nešto povređen, ali je to sada iza mene i spreman sam. Mislim da ću se brzo prilagoditi ekipi i šefovim zahtevima, jer ima dosta igrača koji su tu kao i pre godinu i po dana.

Večiti derbi?

– O derbiju ne treba mnogo da se priča! Svaki igrač sanja o derbiju i jedva čekam da počne utakmica sa Zvezdom!

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike