Marko Arnautović ekskluzivno za 24sedam: Jednom ću zatresti mrežu Partizana na Marakani!

29.05.2021

12:01 >> 12:33

0

Reprezentativac Austrije rekao kada sebe vidi u Zvezdinom dresu, šta su mu želje i kako je porodica Arnautović navijači opredeljena

Marko Arnautović ekskluzivno za 24sedam: Jednom ću zatresti mrežu Partizana na Marakani!
Copyright Profimedia

Lepo je juče izgledalo, gotovo bajkovito! Pozadi Aleksandar Dragović, drugi Aleksandar Kolarov na levom beku, u sredini Nenad Krstičić, a napred Aleksandar Prijović i Marko Arnautović.

Poslednji u nizu asova, austrijski reprezentativac, ipak, neće ovog leta stići na Marakanu. Planovi se ne poklapaju. Obaveze se prema kineskom Šangaju su takve da ne dozvoljavaju promenu klupskih boja, a čak i kada bi ona bila moguća, iskusni napadač za 24sedam kaže da bi još nekoliko sezona voleo da igra na najvišem nivou u jednoj od najjačih evropskih liga.

Profimedia

Naravno, dres Zvezde ostaje želja, ali i za njeno ostvarenje Arnautović vidi da postoji dovoljno vremena. Jednog dana bi voleo da zaigra u crveno-belom i da na Marakani postigne gol protiv Partizana.

U petak ste bili glavna sportska vest dana u Srbiji? Da li dolazite u Crvenu zvezdu?

– Već dva dana me zovu prijatelji i neki bivši saigrači i svi me pitaju da li prelazim u Crvenu zvezdu. Nažalost, to nije istina i trenutno nema ništa od toga, jer imam ugovor u Kini. Ako bih i napustio Kinu u ovom trenutku, onda bih sigurno otišao još jednom u neku jaku evropsku ligu. Još uvek osećam da sam u top formi, zdrav sam, mogu da igram protiv najboljih fudbalera sveta, a što se tiče Crvene zvezde, ona ostaje moj omiljeni klub u Srbiji. Sada se neće desiti moj transfer, ali niko ne zna šta se može dogoditi za tri ili četiri godine – rekao je Arnautović za 24sedam.

Profimedia

Naravno, i obeštećenje Šangaja kvari planove crveno-belih?

– Mislim da ni Zvezda, ni Partizan sada nisu u mogućnosti da plaćaju velike transfere, ali nije im to ni potrebno, jer poslednjih godina odlično igraju u Evropi. Sa malim budžetom Zvezda pravi odlične rezultate, ima mlade igrače i super trenera. Odličan posao je napravljen sa dovođenjem Aleksandra Dragovića kome je istekao ugovor.

Kako su reagovali Kinezi na vest da menjate klub?

– Dosad nisam dobio poziv iz Kine zbog toga, ali biće ga sigurno kada i do njih dođe vest. Neće mene zvati. Zvaće mog brata Danijela, jer se on brine o mojoj karijeri, ali mislim da neće biti problema, jer znaju da poštujem ugovor.

Profimedia

Danas se navršava 30 godina od Barija i osvojene titule evropskog šampiona. Koga ste vi voleli da gledate u Zvezdinom dresu kada ste bili mali?

– Ja sam rođen 1989. godine, tako da taj tim nisam gledao na TV. Ali sam porastao sa jednom VHS kasetom. To je bio put do Barija, svi golovi, šanse… Brat i ja smo znali napamet svaki trenutak, gledali smo preko 100 puta i više… Ma ko zna koliko. Sećam se svega, Glazgov Rendžersa, Bajern Minhena, Dejana Savićevića, Siniše Mihajlovića, Darka Pančeva, Binića, Najdovskog, Radinovića… Kasnije sam kao dete gledao malo Dejana Stankovića

MN Press

Da biste posle bili saigrači u Interu?

– Da. Fenonemalan čovek. Bili smo godinu dana zajedno u Interu, veliki igrač i ličnost, pravi karakter. O njemu mogu samo sve najbolje da pričam i sada sam srećan što je uzeo titulu bez poraza. To pokazuje da i kao trener ide pravim putem. Od srca mu želim da uđe u Ligu šampiona i da tako nastavi da napreduje.

Da li ste sanjali gol Partizanu kao dete?

– U našoj porodici postoji veliki rivalitet. Brat i ja smo zvezdaši, kao i naš stric. Pokojni deda je bio partizanovac i moj tata je veliki grobar. Ne mogu baš sad da potvrdim da mi je to bio san, ali ako za tri ili četiri godine dođem u Zvezdu bilo bi mi “top” da im zabijem jedan gol na Marakani.

Profimedia

Šta očekujete od EURO 2020 i da li je ovaj tim Austrije najbolji u poslednjih 20-30 godina?

– Imamo “top” ekipu, ali moramo biti mentalno i fizički spremni na evropskom prvenstvu i u svakoj utakmici da svi dajemo sve od sebe. Samo pun gas! Mislim da smo naučili nešto iz greški koje smo pravili 2016. godine u Francuskoj.

Kako vam je u Kini?

– U Kini je sve dobro. Šangaj je odličan klub, uslovi su super, sve za “peticu”, ali familija nije sa mnom. Dugo ne viđam ženu i decu, to mi najteže pada od svega. Što se tiče korone, to je tamo sve rešeno. Jedini negativni aspekt je odsustvo porodice.

Profimedia

Da li se sećate one noći kada vam je Marakana skandirala “Marko, Srbine”?

– Naravno da se sećam! Pa to mi je ostao jedan od najlepših momenata u karijeri, jer pazi… To je bio takav gest navijača da se i sad naježim kad mi se vrate slike. Evo i sada se zahvaljujem svima koji su to veče bili na stadionu i koji su mi skandirali. Ja volim Srbiju, uvek ponosno pričam ko sam i šta sam i taj detalj će mi zauvek ostati u srcu – zaključio je Arnautović.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike