Nepravda prema Partizanu ujedinila košarkašku Srbiju: I osvedočeni zvezdaš tvrdi da je odluka Evrolige skandalozna

28.02.2021

09:58 >> 09:59

0

Autor: Milan Nastić

Ne stišava se bura zbog odluke da crno-beli ugoste francuski klub u Ljubljani

Nepravda prema Partizanu ujedinila košarkašku Srbiju: I osvedočeni zvezdaš tvrdi da je odluka Evrolige skandalozna
Copyright MN Press

Košarkaši Partizana najvažniju utakmicu u dosadašnjem delu sezone u Evrokupu, protiv Metropolitena, igraće u Ljubljani, iako je trebalo da budu domaćini Francuzima u svojoj dvorani  “Ranko Žeravica”.

Tako je odlučila Evroliga i to na insistiranje klub iz Pariza. Odluka na koju crno-beli nisu imali čak ni pravo žalbe.

Ona je “opravdana” zahtevom Francuza da meč sa crno-belima igraju na teritoriji Evropske unije, pošto u njihovoj državi epidemiološke mere kažu da svako ko dolazi sa teritorije izvan EU mora u karantin po ulasku u Francusku.

Ali, da se nešto radilo iza kulisa, i na štetu našeg predstavnika, dokazuje i da su vaterpolisti Strazbura sinoć igrali u Kragujevcu protiv Radničkog što dovoljno govori da je Evroliga pod pritiskom kluba iz Francuske donela ovakvu odluku. Odluku kojom je osim činjenice da je Partizanu oduzeta prednost domaćeg terena i nametnuta obaveza da snosi polovinu troškova organizacije meča u “Stožicama”.

A u Srbiji čudom ne mogu da se načude kako je do ovakve odluke došlo. I mišljenja su nepodeljena – Partizan je doživeo veliku nepravdu.

Nekadašnji trener crno-belih Željko Lukajić za 24sedam objašnjava da mu je odluka nedokučiva.

MN Press

– Stvarno mi nije jasno, zašto Partizanu nije omogućeno da igra u svojoj dvorani. Pa u Sloveniji je gore nego u Srbiji. A za Evroligu tamo nema nikakvih problema da se odigra meč. Baš čudno. Ne razumem odluku čelnika Evrolige, pritom to je najvažnija utakmica za Partizan. Šta to može Francuzima da se dogodi ovde? Ne igra se pred publikom! Ne razumem kojim kriterijumom su se rukovodili kad su doneli takvu odluku. Nije mi jasno kako Zvezda onda može da igra evropske utakmice, kako u košarci, tako i u fudbalu. Nedavno je u Beogradu gostovao Milan, pa nije bilo nekih problem – kazao je Lukajić za 24sedam.

Košarkaška legenda Raša Radovanović je istakao za 24sedam da su Srbi uvek dežurni krivci.

MN Press

– Neka viša sila, ali nije to ni prvi ni poslednji put da nam to rade. Uvek smo mi za sve krivi i sve se lomi preko naših klubova. Stvarno mi nije jasno zašto su doneli tu odluku. Šta da rade sada u Partizanu?! Moraće da adaptiraju na nove okolnosti. Neka budu dva dana duže u Sloveniji, da se naviknu na koševe i parket, ništa drugo im ne preostaje. Hteo bih da istaknem da predsednik Ostoja Mijailović na sve moguće način pokušava da obezbedi sve što je potrebno da klub ima najbolje uslove. Međutim, ne može on sam. Mislim da su neki drugi zakazali – poručio je Radovanović za 24sedam.

Bivši predsednik Košarkaškog saveza Srbije i legenda Crvene zvezde Dragan Kapičić ne može da se načudi onome što je zadesilo Partizan.

MN Press

– Totalno iznenađujuća odluka ljudi koji vode ovo takmičenje. Mislim da ne postoji nijedan valjan razllog da Partizan dočeka protivnika u Sloveniji. Ne verujem da su tamo bolji uslovi nego u Srbiji. Ma ne možeš da menjaš odluku deset dana pred meč, pogotovo ne kad je u pitanju odlučujuća utakmica za plasman u narednu fazu. Sigurno bi mnogo značilo Partizanu da igra u svojoj dvorani. Sve se zemlje nalaze u teškoj situaciji, ako je trebalo da bude nekih ograničenja, onda je Evroliga, to pravilo trebala da donese na početku sezone, a ne sada kada se odlučuje o borbi za trofeje. Uz to čini mi se da Zvezde nema nekih problema da bude domaćin ekipama iz Evrolige. Zbog toga i ne vidim razlog da se to ne omogući i Partizanu – istakao je Kapičić za 24sedam.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike