Sramna odluka Evrolige: Partizanu oduzeta prednost domaćeg terena i zbog toga još mora i da plaća!

27.02.2021

12:14 >> 13:29

0

Autor: 24sedam

Crno-beli ni krivi ni dužni ispaštaju

Sramna odluka Evrolige: Partizanu oduzeta prednost domaćeg terena i zbog toga još mora i da plaća!
Copyright MN Press

Košarkaši klub Partizan, ni kriv ni dužan, ispašta zbog sramne odluke Evrolige!

Crno-beli će igrati odlučujući meč u borbi za plasman u plej-of Evrokupa u gostima. Iako je trebalo da budu domaćini!

Iz Barselone je potvrđeno da će se meč poslednjeg kola TOP 16 faze Evrokupa igrati 10. marta između Partizana i Metropolitena u Ljubljani i to u dvorani “Stožice”.

Dakle, umesto da izabranici Saše Filipovskog utakmicu bitku koja će verovatno voditi u deo takmičenja u kome se odlučuje o osvajanju trofeja, biju u svom domu, oni će biti gosti.

I to zbog toga što je to tražio klub iz Francuske. Francuzi su se pozvali na epidemiološke mere koje su na snazi u ovoj državi, a prema kojima je obavezan karantin za putnike koji dolaze iz država koje nisu članice Evropske unije.

I odluka je doneta. Parižani su dobili pomoć za koju nije bilo potrebe. A Partizan je stavljen pred svršen čin. Izbora nije bilo, mogućnosti za žalbu na ovakvu, sramotu, odluku nije bilo, kao ni prostora da se čelni ljudi Evrolige ubede da se Partizanu dopusti da odigra ovaj meč na svom terenu.

I nisu samo igrači kažnjeni, pa neće moći da igraju protiv rivala u dvorani “Ranko Žeravica”, već je Evroliga napravila još jedan sraman potez! Potez kojim dodatno kažnjava Partizan, a da ovaj klub nije apsolutno ništa uradio!

Gotovo da je još veći šok to što je beogradskom klubu naloženo da plati polovinu troškova organizacije meča u Ljubljani! Dakle, Partizan je izgubio prednost domaćeg terena u najvažnijoj utakmici dosadašnjeg dela sezone i sada još mora za to i da plaća!

Mnogi će povući paralelu sa odlukom iz prošle sezone kada je odlučeno da se odlučujući meč za plasman u plej-of Evrokupa, utakmica između Darušafake i Virtusa iz Bolonje ne igra u Turskoj, već na neutralnom terenu u Beogradu. Ali, to bi bila greška. Naime, tada je ulazak u Tursku bio zabranjen svim putnicima iz Italije, pa Virtus nije mogao da doputuje na megdan u Istanbul. I Darušafaka je taj meč izgubila. Tim iz Bolonje je prošao dalje, ali je sve brzo palo u vodu pošto je sezone prekinuta. Ipak, Darušafaka, tim koji je i osvajao Evrokup, nije zaboravila na događaj koji se odigrao otprilike u ovo vreme tokom prošle godine, pa je odlučila da napusti ovo takmičenje.

Pročitajte još

Ovaj put, nikome iz Francuske nije zabranjeno da dođe u Beograd i ovakva odluka može samo da se tumači kao velika pomoć i vetar u leđa Metropolitenu. A da je moguće da jedan tim iz Francuske igra utakmicu u jednom evropskom takmičenju u Srbiji ima dokaza. Recimo, večeras u Kragujevcu će vaterpolisti Strazbura igrati utakmicu Kupa Evrope protiv Radničkog…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike