Ljudi, ne očekujte da "razbijamo" Grke posle deset minuta

12.01.2021

13:51 >> 14:13

0

Autor: D. B.

Rukometna reprezentacija Srbije sutra dočekuje nacionalni tim Grčke

Ljudi, ne očekujte da "razbijamo" Grke posle deset minuta
Copyright MN Press

Kada ste na čelu tima koji je pobedi i odigra nerešeno u gostima sa velesilom kakava je Francuska, logično je da “preko noći” postanete novi sportski heroj. Baš takav je slučaj sa Tonijem Đeronom, selektorom rukometaša Srbije. Ipak, Španac je svestan da ono dobro što je urađeno u kvalifiakcijama za EP u duelu sa “galskim petlovima” mora da dobije potvrdu i sutra na meču protiv nacionalnog tima Grčke.

Da, Grci nisu rival renomea Francuza, ali valja imati na umu da su u prošlom ciklusu kvalifikacija za EP ostvarili pobedu nad reprezentacijom Severne Makedonije, kao i da su “izvukli” bod u duelu sa Islandom, timovima koji imaju ozbiljna imena u okvirima evropskog rukometa.

Kada imaš određeno iskustvo, normalno je da budeš srećan kada pobediš takvog protivnika, kao što je Francsuka. To iskustvo ti i pomaže da se spremiš za naredni korak. Čeka nas drugačiji protivnik i utakmica u svim aspektima. Potrebno je iskoristiti ovu dobru energiju i samopouzdanje koje smo dobili da uradimo stvari kako treba do kraja. Protiv koga god da igramo, zadaci u odbrani i napadu se moraju ispuniti. Ne poznajemo grčke igrače kao francuske, zato priprema mora da bude još pažljivija. Da posle dva koraka, napravimo i treći – kaže selektor Toni Đerona.

Itekako je Španac svestan da u igri “orlova” ima još mnogo prostora za napradak.

I dalje mislim da smo zaslužili da pobedimo u Francuskoj. Odigrali smo fantastična meč. Proslavili smo malo posle večere, ali pre spavanja sam odgledao utakmicu i ujutru pripremio video da momci vide šta je moglo bolje. Napravili smo korekcije, koje nam neće biti od pomoći samo za Grke, već i za buduće akcije – uverava šef struke Srbije.

Pročitajte još

Selektor Srbije izuzetno poštuje nacionalni tim Grčke.

Imam veliki respekt prema timu koji nema velike igrače u jakim evropskim ligama. To je tim koji se bori 60 minuta, posebno kada igra kod kuće. Pre godinu dana su pobedili Finsku sa 16 razlike, a to uraditi protiv bilo koga u današnjem rukometu, nije lako. Pobedili su i Kipar sa 14. Puno trče, od početka do kraja, stvarno su posvećeni. Moraćemo da ih pobedimo u 60 minuta. To sam rekao i igračima. Posle uspeha sa Francuzima mnogo ljudi sada očekuje da već u 10. minutu vodimo 6-7 razlike. To je pogrešno razmišljanje koje može da radi protiv nas. Normalno je da posle odličnih 120 minuta, može da se desi 10-15 u kojima nećemo odigrati vrhunski, ali zato moramo zadržati mir i nastaviti da igramo do kraja. Važno je da se suočimo s tim i da posle 60 minuta slavimo pobedu – jasan je Đerona.

Meč između Srbije i Grčke igra se u sredu u Zrenjaninu. Početak je u 17 časova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike