Lalatović i dalje trener Radničkog, doveo "najboljeg stranca u istoriji kluba"!

24.06.2021

14:56

0

Možda ode, a možda i ostane, ali igrači stižu

Lalatović i dalje trener Radničkog, doveo "najboljeg stranca u istoriji kluba"!
Copyright Nenad Lalatović, MN Press

Kao “bomba” je odjeknula vest o povratku Nenada Lalatovića u Radnički, a onda ove nedelje još jača – da je napustio klub posle manje od dve nedelje. 

Ispostavilo se da ova druga vest nije tačna. Još.

Lalatović, naime, pregovara sa klubom iz Saudijske Arabije, a za to vreme i dalje radi kao trener Radničkog. I ne samo to, već i dovodi pojačanja! 

Najnovije je japanski internacionalac Rioheji Mićibući koji igra na poziciji polušpica. 

Lalatović i klub najavili su 27-godišnjeg Mićibućija kao “kapitalno pojačanje”. Pregovore sa njim vodio je lično Lalatović. Trener Nišlija kaže da će Japanac biti jedan od najboljih igrača u Superligi Srbije. Isto tvrdi i za centarfora Miljana Škrbića, koji je pre dva dana zadužio dres Radničkog. 

– Mogu da kažem da smo doveli neverovatnog igrača za naše uslove. Pratim ga godinu dana i uspeo sam da ga ubedim da dođe u Radnički i da je ovo najbolja sredina za njegov dalji fudbalski razvoj. Igra polušpica, godinama nastupa u Džej ligi i tamo pravi razliku, a znamo koliko je jaka ta liga. Igrao je i za reprezentativne selekcije Japana. Ovako kvalitetnog stranca Radnički nikada nije imao, to odgovorno tvrdim – kaže Lalatović za sajt kluba. 

Novi-stari trener rekao je da ga je lično preporučio predsedniku Ivici Tončevu i ostalim čelnicima Radničkog. 

– Garantujem da je takvih fudbalera malo u Srbiji. To je igrač koji pravi razliku. Očekujem da ovde bude lider i čovek koji će odvesti ekipu ka realizaciji zacrtanih ciljeva. A Škrbić će biti novi Nermin Haskić. Sjajan napadač, baš po mom ukusu. Bio je na korak od Partizana pre godinu dana, hvalio ga je Savo Milošević, a ja sam ubeđen da će ovde pokazati sav svoj potencijal, koji je ogroman – objašnjava Lalatović. 

Mićibući je u karijeri igrao za japanskog drugoligaša Kofu i prvoligaša Vegalta Sendati. Bez kluba je od februara ove godine, tako da u Niš dolazi kao slobodan igrač. 

Ostaje li u Nišu?

Igrači “kao na traci” dolaze u Niš nakon Lalatovićeve promocije, ali to i dalje ne znači da će njih u novoj sezoni trenirati upravo trener na čije insistiranje i dolaze. Ponuda iz Saudijske Arabije je i dalje aktuelna, ali još ništa nije dogovoreno, ponavlja Lalatović. 

– Ako se dogovorim, to će biti milionski ugovor, koji ja i moj stručni štab prosto nećemo moći da odbijemo. Želim da poručim navijačima Radničkog da ne treba da brinu. Ako se i desi da odem, ovde je već formiran sastav koji će biti u vrhu srpskog fudbala. Doveli smo ozbiljne igrače, kojima su zagarantovani odlični uslovi. To im garantujem ja, to im garantuje i Ivica Tončev, koji je prema mom mišljenju najmoćniji i najsposobniji čovek u srpskom fudbalu, uz Galeta Obradovića – kaže aktuelni trener. 

Mićibući nije prvi Japanac koji će igrati na “Čairu”, pre njega je 2017. godine za Radnički igrao i njegov sunarodnik, vezni fudbaler Riota Noma. 

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike