Sa Lalatovićem u Niš stiglo i prvo pojačanje, novi trener Radničkog na promociji „pecnuo“ Vojvodinu

11.06.2021

11:53 >> 11:56

0

Autor: Adam Štulić

Temperamentni strateg odradio prvi trening po povratku na Čair

Sa Lalatovićem u Niš stiglo i prvo pojačanje, novi trener Radničkog na promociji „pecnuo“ Vojvodinu
Copyright MN Press

Nenad Lalatović i niški Radnički obnovili su ljubav. Temperamentni strateg, posle razlaza sa Vojvodinom, odlučio je da se vrati na „Čair“ sa željom da Nišlije izvede u Evropu i pokuša da ponovi istorisjki rezultat iz sezone 2018/2019, kada je sa „meraklijama“ bio vicešampion Srbije.

– Sa velikim zadovoljstvom se vraćam u klub u kojem sam proveo prelepih godinu dana. Nisam se mnogo razmišljao kada sam dobio ponudu od rukovodstva kluba na čelu sa Ivicom Tončevom i Draganom Markovićem Markonijem. Mi smo već pokazali da smo dobitna kombinacija i dogovorili smo se bukvalno za pet minuta – rekao je Lalatović prilikom promocije, dodavši da se za Radnički i njegove navijače mnogo vezao.

MN Press

– Ovo je veliki klub, Niš je sjajan grad za život i jedva čekam da ponovo počnemo da pišemo istoriju. Radnički više nikada ne sme da dozvoli sebi da bude u poziciji u kojoj je bio u prošloj sezoni, kada je do poslednjeg minuta strepeo za opstanak u ligi. To mora da ostane iza nas, a isped nas je jedan ozbiljan rad i povratak na staze uspeha. Naš cilj će biti plasman među četiri najbolje ekipe u Superligi i povratak u Evropu. Za to će nam trebati mnogo rada i odricanja, ali i minimum sedam-osam novih igrača. Kvalitet tih igrača će zavisiti od budžeta kluba, ali nemam bojazan po tom pitanju, jer smo se ja i Ivica Tončev lako dogovarali oko pojačanja i ranije.

Lalatović je u petak obavio prozivku fudbalera i odradio prvi trening sa novim timom, na kojem su se, od prvotimaca iz prošle sezone, pojavili Nikola Aksentijević, Nikola Stanković, Nikola Stevanović, Ognjen Bjeličić, Petar Ristić, Filip Kasalica, Kristijan Živković i Petar Ćirković. Pored njih trenirali su i mladi igrači Radničkog.

– Čeka nas mnogo posla ovde, pošto u roku od 30 dana treba da formiramo tim i da ga pripremimo za početak sezone. Što se tiče fudbalera iz prošle sezone, ja bih želeo da ostanu Nenad Gavrić, Dušan Pantelić i Aleksandar Kovačević. Njima su ugovori istekli, ali tek treba da pregovaramo i nadam se da ćemo uspeti da ih zadržimo ovde. Što se ostalih potencijalnih novajlija tiče, moram da im poručim da je Radnički finansijski potpuno stabilan klub i da ovde neće imati nikakvih problema sa te strane. Tako je bio u mom prvom mandatu, a tako je i sada. Ja ću biti taj koji će im garantovati da će im svi uslovi biti ispunjeni.

MN Press

Nekadašnji kapiten i trener Crvene zvezde na promociji u novom klubu „pecnuo“ je bivše rukovodioce iz Novog Sada.

– Prednost rada u Radničkom je i taj što ja za svoj rad odgovoram isključivo Ivici Tončevu, za razliku od Vojvodine, gde nisam znao ko mi je šef i sa kim treba da pričam. Potencijalnim pojačanjima mogu da kažem i da slobodno pogledaju šta smo svi mi ovde u Radničkom uradili u onoj vicešampionskoj sezoni. U Radničkom neće moći da se desi situaciji kao u Vojvodini da im jedan reprezentativac Bosne i Hercegovine Siniša Saničanin ode u Partizan bez dinara obeštećenja.

Sa Lalatovićem je na „Čair“ stiglo i prvo pojačanje.

– Prvi igrač koji će nas pojačati je Vukadin Vukadinović, koji nastupa na krilnim pozicijama. On je bio moja lična želja. Što se tiče priprema, do 26. juna smo u Nišu, a potom odlazimo u slovenačke Terme Čatež, gde ćemo boraviti 15 dana i odigrati pet kontrolnih utakmica. Iskreno se nadam da ćemo do tada imati na okupu tim kakav želimo. Moji trenizni su zahtevni i zato je veoma bitno da se što pre kompletiramo – zaključio je Lalatović.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike