Australijan open ostao bez navijača

12.02.2021

07:17 >> 08:24

0

Autor: Adam Štulić

Vlada Viktorije uvela petodnevni karantin

Australijan open ostao bez navijača
Copyright Tanjug/AP Photo/Rick Rycroft

Bilo je lepo dok je trajalo, ali Australijan open ostaje bez navijača najmanje na pet dana. To je posledica odluke Vlade Viktorije da uvede petodnevni karantin, koji počinje u petak u ponoć, što znači da navijači neće moći da prisustvuju teniskim mečevima od subote do četvrtka.

Prema novim merama maske, maske morati da se nose i na otvorenom i u zatvorenom prostoru. Građanima je poručeno da neće moći da imaju goste, kao i da su zabranjena sva javna okupljanja, dok će se turnir nastaviti po dosadašnjim uslovima, uz poštovanje Kovid-19 protokola.

Razlog za ove mere je to što je od četvrtka u ponoć registrovano 13 novih slučejava, za koji je potvrđeno da se radi o zaraznijem britanskom soju, a vlasti žele da zaustave širenje virusa.

Pročitajte još

Podsetimo, svi učesnici prvog grend slema u sezoni morali su, po dolasku u Australiju, da budu u dvonedeljnom karantinu, a sam turnir je od starta bio ograničen na prisustvo publike od 50 odsto od uobičajenog kapaciteta, što je ukupno oko 30.000 posetilaca. Oni koji su već kupili karte dobiće povraćaj novca.

– Nema navijača. Nema gužve. Samo minimalan broj osoblja da bi se bezbedno radilo. Ovi ljudi su u osnovi na svom radnom mestu – poručio je premijer Viktorije Danijel Endruz na pitanje o sudbini Australijan opena, dodavši da se grend slem turnir smatra radnim prostorom za koji važe nova ograničenja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike