Krka kaznila očajno napadačko veče Partizana - 50 poena i samo dve trojke

19.12.2020

17:50 >> 17:59

0

Autor: M. R.

Slovenački tim slavio u Novom Mestu - 69:50

Krka kaznila očajno napadačko veče Partizana - 50 poena i samo dve trojke
Copyright Promo/ABA liga/Krka/Drago Perko/kosarka.si

Najteži poraz u ABA ligi ove sezone košarkaši Partizana doživeli su u Novom Mestu.

Crno-beli su ostali potpuno nemoćni u 11. kolu protiv vrlo motivisanih igrača Krke – 69:50 (22:10, 17:14, 13:8, 17:18), pa sada obe ekipe imaju učinak od pet pobeda i šest neuspeha. Zaostatak za timovima koji su u plej-of zoni postaje sve veći i nedostižniji…

Do ubedljivog trijumfa slovenačka ekipa je stigla zahvaljujući odličnoj odbrani i šutu za tri. Pogodili su 12 trojki iz 27 pokušaja, dok su crno-beli dali samo dve trojke za 40 minuta (24-2).

Zbog zaostatka koji imaju za protivnicima, za košarkaše Partizana svaki novi duel u ABA ligi nosi veliki imperativ pobede. Baš kao što je to bio slučaj prethodnog vikenda sa Megom, ponovo su crno-beli i protiv Krke veoma loše otvorili utakmicu i dopustili protivniku da drži kontrolu u svojim rukama. Šut za tri je bio glavno oružje ekipe iz Novog Mesta, a glavni realizator bio je Roderik Kemfor. Posle njegove četiri trojke, petu timsku je pogodio Rok Stipčević za vođstvo – 18:8.

Pročitajte još

Košarkašima Partizana je malo toga polazilo za rukom, šut ih uopšte nije služio, do poena su dolazili samo posle velike borbe u reketu ili sa linije slobodnih bacanja. U prvoj četvrtini su postigli samo 10 poena, a drugu su otvorili sa dve primljene trojke. Zaostatak je već na startu 12. minuta bio ogroman – 28:10. Do kraja prvog poluvremena Krka je skupila čak devet trojki iz 19 pokušaja, a crno-beli nisu postigli nijednu (10-0). Nije ekipa Saše Filipovskog pronašla ritam ni u napadu, ni u odbrani, pa je posle 20 minuta gubila – 39:24.

Nešto agresivniji i sa većom željom istrčali su crno-beli na teren u nastavku, bilo je to očigledno u odbrani, ali ofanzivno ništa nije bilo bolje. Ređali su se promašaji, put do koša kao da je bio posut trnjem… Do prve trojke iz 16. pokušaja stigli su tek u 27. minutu utakmice kada je Gordić pogodio za 47:32. Finiš treće četvrtine pripao je ponovo domaćima, koji su u poslednjem minutu otišli na plus 20.

Za tri četvrtine crno-beli su ubacili samo 32 poena, naspram 52 protivnika. Nije pred odlučujuću deonicu delovalo da je bilo kakav preokret moguć… Teško su pogađali čak i sa linije slobodnih bacanja i delovali su sve nemoćnije. Ishod je mnogo pre zvaničnog kraja bio poznat.

Do kraja 2020. godine Partizan očekuje još jedna odložena utakmicu grupne faze Evrokupa 29. decembra protiv Venecije, bez rezultatskog značaja. U narednom kolu ABA lige biće slobodni jer Primorska više ne učestvuje, a posle toga će odmeriti snage sa ekipom Splita 3. januara. Krka u sledećem kolu igra protiv Budućnosti 25. decembra.

KRKA: Medved, Stergar 2, Kemfor 16 (6-4 za tri), Stipčević 13 (7sk, 5as), Vrabac 9 (4sk), Barič 8, Kosi 8 (2-2 za tri), Škifić 5, Lapornik 4, Rebec, Vučetić 4, Milovanović.

PARTIZAN: Miler-Mekintajer 12 (3-0 za tri), Mika 6, Zagorac 9, Pejdž, Dangubić, Gordić 3, Jaramaz 4, Veličković, N. Janković 5, Tomas 7 (6sk), Trifunović 2, Mozli 2 (6sk).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike