KRAJ: Sjajan šut Krke, ubedljiv poraz Partizana

19.12.2020

15:30 >> 17:51

0

Autor: N. St.

Crno-beli poraženi u Novom Mestu

KRAJ: Sjajan šut Krke, ubedljiv poraz Partizana
Copyright Krka/Drago Perko/kosarka.si

Jedni su bili skoro savršeni, drugi su se mučili na obe strane terena. Na kraju, ubedlijva pobeda domaćeg tima u Novom Mestu.

Krka je ostvarila ubedljiv trijumf protiv Partizana – 69:50 (22:10, 17:14, 13:8, 17:18).

Pročitajte još:

Anzulovićev tim je blistao u šutu za tri (12/27), dok su puleni Filipovskog imali ogromne probleme u tom segmentu (2/24) i to je bila najveća razlika.

Kada su poeni u pitanju, najbolji u Krki bili su Kamfor (16, 4/6 za tri) i Stipčević (13, 7sk, 5as), dok je kod crno-belih jedini dvocifren bio Mekintajer sa 12 poena.

Dešavanja sa meča ste mogli da pratite na portalu “24sedam”.

40′ – KRAJ

Zagorac umesto šuta kreće na prodor, gazi aut liniju. Vrabac sjajno prolazi i poentira (67:45), Jaramaz daje oba penala (67:47). Pobeda Krke u Novom Mestu – 69:50.

38′ – PITANJE POBEDNIKA JE ODAVNO REŠENO

Zagorac uzvraća trojkom, šest poena u nizu za njega. To je druga trojka za Partizan iz 22. pokušaja. Partizan pokušava da ukrade loptu, Barič je čuva. Stipčević promašuje ceo koš u šutu za tri, lopta pada u ruke Kosiju koji ostaje sam pod košem i pogađa, posle čega pravi petu ličnu (61:42).  Mekintajer daje oba penala, a Stipčević se snalazi sjajno posle prodora prolazi Pejdža i pogađa. Mika ostaje sam za lake poene (63:46). Mika zatim faulira Vrabca koji daje oba penala (65:46).

36′ – AGRESIVNOST PARTIZANA

Plan Krke je jasan, da čuvaju loptu što duže i tako troše vreme. Barič gubi loptu, Zagorac u kontri pogađa pod faulom. Anzulović traži minut odmora. Zagorac pogađa dodatno bacanje. Stipčević pogađa trojku uz zvuk sirene (59:39).

35′ – KRKA NA “+20”

Veličković ponovo izlazi previše visoko i pravi još jedan faul na polovini terena. Škifić promašuje za tri, Mekintajer kreće u prodor, pa zastaje i iz drugog pokušaja uspeva da iznudi faul. Stipčević pravi prvu ličnu grešku na meču, Kodi je bio polovičan sa penala (56:35). Pejdž je zamenio Trifunovića. Kosi promašuje zicer, Pejdž ne kažnjava to trojkom, Zagorac hvata loptu, Kosi pravi četvrtu ličnu. Zagorac je polovičan (56:36).

33′ – STIPČEVIĆ TERA FILIPOVSKOG DA REAGUJE

Stipčević pogađa sa poludistance. Filipovski traži minut odmora (56:34).

32′ – DOMAĆIN ČUVA PREDNOST

Dobra odbrana Mozlija. Gordić promašuje sa poludistance, Barič ostaje sam na šutu za tri, ne pogađa. Trifunović pogađa. Veličković pravi bespotrebna faul, blokada Mozlija kasni, priznaju se poeni Vrabca (54:34).

30′ – OGROMNA PREDNOST KRKE

Trifunović kreće na prodor, gazi aut liniju. Kamfor kreće na prodor, Tomas ga faulira, a on pogađa oba penala (49:32). Vučetić pravi četvrtu ličnu i seli se na klupu, Gordić promašuje oba penala. Kamfor pronalazi prostor za šut pored Dangubića i pogađa sa poludistance (51:32). Tomas poentira, ali pravi faul u napadu tom prilikom. Rašon je oštrije protestovao i dobio tehničku, Stipčević donosi svom timu “+20” (52:32). Kamfor je krenuo u prodor, izgubio je loptu. Trifunović je šutirao sa pola terena, ni blizu koša.

28′ – PRVA TROJKA PARTIZANA

Finta Gordića i pogodak za tri, prva trojka crno-belih na utakmici. Kamfor traži od arbitara da gledaju, tvrdi da je plej Partizana nagazio liniju. Stipčević ne pogađa za tri, Gordićeva torjka ulazi, pa izlazi iz koša. Pejdž pravi faul i uvodi svoj tim u bonus. Arbitri su u pauzi pogledali snimak i ostali pri odluci da je trojka, prva iz 16. pokušaja. Sjajna “rampa” Mozlija na Laporniku (47:32).

26′ – LAPORNIK SIGURAN

Jaramaz greši, kontra Krke i faul na Laporniku. Filipovski reaguje tajm-autom, Lapornik daje oba slobodna bacanja. Muke Partizana u organizaciji napada (47:29).

25′ – DVE TROJKE BARIČA

Krka je posle skoro četiri minuta igre postigla prve poene. Barič je pogodio za tri. Mozli u borbi za skok pravi treću ličnu posle promašene trojke Pejdža. Kamfor je tražio faul, sudije se nisu oglasile, Mekintajer je krenuo u kontru, Vučetić ga je faulirao. Kodi promašio drugo bacanje, Mozli je uhvatio loptu, ali mu je ispala (42:29). Odličan potez Bariča i nova trojka domaćina (45:29). Puštaju Tomasa da šutira za tri, pogađa prvi obruč (0/14 šut crno-belih za tri).

23′ – MEKINTAJER JEDINI POENTER

Vučetić pravi faul i sprečava kontru. Time je uveo svoj tim u bonus posle nešto više od dva minuta igre. Mozli promašuje oba penala. Vrabac je prošao, šutirao, ali je zaglavio loptu između table i obruča. Mozli i Vučetić su skakali za loptu, centar Partizana se izborio za napad. Jaramaz promašuje za tri, Mekintajer pogađa iz novog napada (39:28).

22′ – MNOGO GREŠAKA

Mozliju ispada lopta. Vrabac kreće na prodor, Pejdž se odlično postavlja i uspeva da iznudi faul u napadu i treću ličnu Vrabca koji je otišao na klupu. Pejdž promašuje za tri, Mozli hvata, Krka krade loptu i greši. Škifić sprečava lake poene u kontri. Problem za Krku, Škifić je zaradio četvrtu ličnu, vratio se Vrabac. Jaramaz pokušava preko ruke, promašuje, Lapornik pravi faul u borbi za skok. Mekintajer prekida “prazan hod” (39:26).

20′ – KRKA VODI NA POLUVREMENU

Krka skokom u napadu dolazi do novih poseda, Vučetić pogađa posle velikog promašaja Stipčevića, sudije pokazuju da koš ne važi, jer je isteklo vreme za napad. Posle gledanja snimka su potvrdili prvobitnu odluku. Mekintajer ide na prodor, poentira, Anzulović traži tajm-aut (36:23). Kosi ostaje sam na šutu za tri i pogađa devetu trojku za svoj tim. Partizan za 20 minuta nije pogodio nijednu trojku (0/10). Tomas je fauliran, pogodio je prvo, promašio drugo bacanje. Stipčević je rešavao poslednji napad, promašio je trojku (39:24).

18′ – TREĆA LIČNA ZAGORCA

Zagorac pravi treću ličnu, pa razgovara sa sudijama. Filipovski ga šalje na klupu, izašao je i Dangubić koji ima dve lične. Janković faulira Vučetića koji pogađa jedno od dva penala (36:18). Mekintajer promašuje za tri, Vučetić faulira Jankovića koji je polovičan sa penala. Kamfor kreće na prodor, sudije pokazuju da je nagazio aut liniju. Mekintajer je pogodio oba penala na drugoj strani (36:21).

16′ – TROJKA VUČETIĆA

Muči se Partizan u napadu dosta. Vučetić pogađa za tri, Zagorac promašuje ceo koš u prodoru (35:18).

15′ – MIKA U SERIJI

Partizan je poboljšao igru u odbrani. Mika pogađa, Anzulović reaguje sa klupe tajm-autom. Dobra akcija i sjajni poeni Lapornika posle utrčavanja. Mika se bori, ponovo je fauliran, daje oba penala (30:18). Vrabac ide na prodor i polaže loptu u koš (32:18).

13′ – TOMAS POKUŠAVA

Tomas je uneo energiju i pokušava da razbudi saigrače. Krenuo je na prodor i pogodio oba penala (28:14).

12′ – FILIPOVSKI REAGUJE

Promašaj Pejdža, novi faul Zagorca, pa trojka Kosija. Velika prednost za Krku. Filipovski traži novi tajm-aut (28:10). Krka namerno pušta Tomasa da šutira, promašuje, ali Kosi faulira Miku u borbi za skok. Tomas kreće na prodor i poentira (28:12).

11′ – KRKA UVEĆAVA VOĐSTVO TROJKAMA

Druga četvrtina počinje tako što Mika ostaje tri sekunde u reketu, pa Zagorac faulira Vrabca. Škifić to kažnjava trojkom (25:10).

10′ – PREDNOST ZA DOMAĆINA

Tomas i Mika promašuju zicere na obruču, Kamfor promšuje prvu trojku na meču. Škifić pravi faul koji uvodi svoj tim u bonus. Tomas umesto šuta kreće na fintu, gazi aut liniju. Zagorac je ušao na parket. Barič promašuje za tri, ali lopta ostaje u posedu domaćina. Škifić pogađa uz zvuk sirene za kraj prve četvrtine (22:10).

8′ – DVOCIFRENA PREDNOST ZA KRKU

Vrabac promašuje za tri, Mozli pravi faul u napadu prilikom postavljanja bloka. Stipčević daje trojku za dvocifrenu prednost svog tima (18:8). Tomas ostaje sam u ćošku, ne uspeva da uzvrati. Mozli pravi nepotreban faul, druga lična za njega, menja ga Mika. Stipčević daje oba slobodna bacanja (20:8). Mika promašuje zicer, Jaramaz ispravlja u novom napadu (20:10). Sjajna blokada Tomasa sprečava lake poene.

6′ – MOZLI DOBAR

Greška Veličkovića, poklanja loptu protivniku, Jaramaz faulom sprečava kontru. Dangubić faulira Kamfora u prodoru. Vučetić promašuje trojku, Lapornik faulira Jaramaza. Mekintajer ne pogađa za tri, Tomas vraća loptu u koš (12:6). Kamfor daje novu trojku, četvrtu iz isto toliko pokušaja (15:6). Mozli se izborio za “mrtvu loptu”, dobio je skok, pa pogodio (15:8).

4′ – KAMFOR RASPOLOŽEN

Vrabac je očekivao faul Jaramaza, umesto toga su sudije pokazale da je napravio grešku u koracima. Kamfor sprečava lake poene Jankovića i šalje ga na liniju penala, pogodio je oba. Kamfor daje treću trojku iz isto toliko pokušaja (10:4). Mekintajer pravi grešku u koracima, Barič se šeta do koša, Filipovski traži minut odmora (12:4).

2′ – DVE TROJKE KAMFORA

Kamfor koristi lošu reakciju odbrane, ostaje sam i pogađa za tri. Veličković ne uspeva da uzvrati, a Kamfor daje svoju novu trojku (7:2).

1′ – MEČ JE POČEO

Utakmica je počela faulom Mekintajera i polovičnim izvođenjem penala Vrabca (1:0). Veličković na drugoj strani ostavlja Jankoviću za lake poene pod obručem (1:2).

16:55’ – STARTNE PETORKE

Ovo su startne petorke timova za meč:

KRKA: Kamfor, Vrabac, Barič, Lapornik, Vučetić

PARTIZAN: Mekintajer, Jaramaz, Dangubić, Veličković, Janković

16:44′ – ZAGREVANJE

Košarkaši Partizana se zagrevaju pred početak utakmice u Novom Mestu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike