"Ako želiš da budeš najbolji, moraš da se boriš sa najboljima": Filipovski ne žali zbog jače grupe u Top 16

18.12.2020

12:00

0

Autor: Adam Štulić

Trener Partizana najavio predstojeće obaveze crno-belih

"Ako želiš da budeš najbolji, moraš da se boriš sa najboljima": Filipovski ne žali zbog jače grupe u Top 16
Copyright MN Press

Porazom od Burga, košarkaši Partizana odredili su svoj put u Top 16 fazi Evrokupa.

Kao četvrtoplasirani tim na kraju prve runde takmičenja, crno-beli će se u novoformiranoj grupi F za mesto u četvrtfinalu boriti protiv Metropolitana, Lokomotive Kubanj i Trenta.

– Borili smo se za viša mesta, ali nismo uspeli. Završili smo kao četvrti, ali zadovoljan sam što smo se kvalifikovali u odnosu na celu situaciju – rekao je za TV Partizan trener crno-beli Saša Filipovski, pre nego što se osvrnuo na samu grupu.

Pročitajte još

– Ako želiš da budeš najbolji, moraš da se boriš sa najboljima. U ovoj fazi, među 16 najboljih, zavisi puno i od lične forme, svaka utakmica je važna. Svaki protivnik je jak i poseban, imaju svoj sistem igre. Daćemo sve od sebe, ići ćemo opet korak po korak i nadam se da će sada sreća da se okrene i da ćemo pobeđivati za jedan poen – rekao je Filipovski.

Do početka Top 16 faze Evrokupa crno-beli imaju još jedan meč u grupi A, odloženi duel protiv Venecije, a pre svega toga, u subotu od 17 časova očekuje iz jadranski okršaj sa Krkom u Novom Mestu.

– Krka je neugodan protivnik, jer postavlja igru dosta rizično. Moramo da odigramo koncentrisano, posebno odbranu i skok da držimo u visokom ritmu, da iskoristimo svoje prednosti u napadu i da izgubljene lopte svedemo na minimum. Moramo da odigramo timski i pametno – kazao je Saša Filipovski.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike