KRAJ: Neverovatan preokret i pobeda Zvezde protiv Cedevite Olimpije

14.04.2021

15:51 >> 18:12

0

Autor: Adam Štulić

Crveno-beli osigurali drugo mesto pred plej-of ABA lige

KRAJ: Neverovatan preokret i pobeda Zvezde protiv Cedevite Olimpije
Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde u neverovatnoj završnici su došli do pobede protiv Cedevite Olimpije – 82:81.

Bez Lendrija Noka (koji nije bio registrovan za Zvezdu u momentu kada je utakmica trebalo da bude odigrana) i Marka Jagodića Kuridže, koji se povredio tokom duela sa Igokeom, crveno-beli su u poslednjih 15 sekundi nadoknadili tri poena zaostatka i došli do trijumfa kojim su osigurali drugo mesto na kraju ligaškog dela takmičenja.

Pročitajte još

40′ – KRAJ

Lazić je promašio polaganje na isteku napada, na drugoj strani Braun je pogodio dva bacanja i doneo gostima plus dva pred poslednje 63 sekunde – 79:77. Na drugoj strani Davidovac je polovično precizan s linije penala. Gosti imaju plus jedan, 49 sekundi pre kraja četvrte četvrtine. Peri je, 26 sekundi pre kraja, pogodio dva penala. Cedevita Olimpija vodi 81:78, Radonjić traži minut odmora. Lazić je, 19 sekundi pre kraja bio polovično precizan s linije penala, ali je Lojd uhvatio ofanzivni skok, posle čega je Murić faulirao Voldena. Zvezdin Amerikanac je pogodio dva bacanja, 15 sekundi pre kraja, rezultat je izjednačen. Peri je tri sekunde pre kraja izgubio loptu, fauliran je Simonović, koji je ubacio jedno slobodnoo bacanje, drugo je namerno promašio. Zvezda je pobedila 82:81.

38′ – DRAMA

Posle nekoliko prokockanih napada na obe strane Peri je pogodio dva bacanja i poravnao rezltat pred završnih 120 sekundi četvrte deonice – 77:77.

36′ – LOJD

Posle Blažića, i Rupnik pogađa trojku. Radonjić traži minut odmora, rezultat je izjednačen – 75:75, 36. minut. Volden je promašio otvoren šut za tri poena, na drugoj strani Lojd krade loptu Blažiču i poentira u kontri – 77:75, na isteku 36. minuta.

MN Press

34′ – DRŽE SE GOSTI

Veoma važnu trojku za goste postigao je Jaka Blažič na plus šest za Zvezdu. Na ulasku u 35. minut crveno-beli vode 75:72.

32′ – ZVEZDA NA PLUS SEDAM

Četvrta deonica otovrena je tehničkom greškom za Golemca, iz koje su domaći postigli samo jedan poen – 70:65. Lojd poentira sa poludistance za plus sedam, ali Peri na drugoj strani postiže prve poene za goste u završnom kvartalu.

30′ – KRAJ TREĆE ČETVRTINE

Na poslednji dvominutni odmor Zvezda ide sa plus četiri 69:65, koje je trojkom obezbedio Simnović.

MN Press

28′ – ZVEZDA ČUVA VOĐSTVO

Posle tajm auta Radonjića Simonović je pogodio važnu trojku za Zvezdu, koja na isteku 28. minuta vodi 66:62, posle poena Kuzmića na isteku napada.

26′ – GOSTI ODBILI NALET ZVEZDE

Stabilizovali su se košarkaši slovenačkog tima i preko Perija, Blažiča i Hopkinsa prilaze na minus jedan na isteku 24. minuta – 61:60.

24′ – ZVEZDA POVEĆAVA PLUS

Skoro četiri minuta su gosti bez poena na otvaranju drugog poluvremena. Zvezda preko Davidovca (16 poena dosad) i Voldena (poeni u kontri) odlazi na, dosad najvećih, plus osam – 59:51, 23. minut. Golemac traži minut odmora, posle kojeg Džons pogađa veoma važnu trojku za goste.

MN Press

22′ – CEDEVITA OLIMPIJA BEZ KOŠA

Gosti su bez poena više od dva minuta na startu treće deonice. Zvezda preko Kuzmića (1/2 sl. b) i Davidovca dolazi do plus četiri na isteku 22. minuta – 55:51.

20′ – POLUVREME

Posle Marinkovića i Perija, Hopkins dobija treću ličnu grešku. Rit (dva) i Volden (pet) prave seriju Zvezde 7:0 za novi preokret – 50:48. Na kraju prvog poluvremena Zvezda vodi 52:51 posle trojke Rupnika u samoj završnici druge deonice.

18′ – ZVEZDA STALA

Trojkama Džonsa i Rupnika gosti prave seriju 14:2 i dolaze do plus pet pred završna dva minuta druge deonice – 48:43.

MN Press

16′ – PROBLEMI ZA GOSTE

Na polovini druge deonice Marinković i Peri imaju po tri faula. Davidovac poenima uz faul i ubačenim dodatnim bacanjem, pa trojkom Dobrić, odvode Zvezdu na 41:34, ali potom Blažić sa dve trojke i Džons poenima iz ofanzivnog skoka vraćaju goste na minus jedan – 43:42, 17. minut.

14′ – KOŠ ZA KOŠ

U prva četiri minuta druge četvrtine igra se koš za koš. Zvezda ima minimalnu prednost zahvaljujući trojci Dobrića na startu perioda – 35:34, 16. minut.

12′ – ZVEZDA BOLJE OTVORILA DRUGI PERIOD

Pokušali su Dobrić (trojka) i Simonović (2/2 sl. b.) da odlepe Zvezdu na startu druge deonice, ali su Hopkins i Džons taj nalet odbili. Posle dva minuta igre u drugoj četvrtini Zvezda vodi 31:28, posle poena Davidovca u kontranapadu.

MN Press

10′ – KRAJ PRVE ČETVRTINE

Davidovac je vezao pet poena na dva i po  minuta pre kraja prve deonice za vođstvo Zvezde 20:14. Vezanim poenima Hodžića (trojka), Brauna (dva) i Rupnika (dva), gosti serijom 7:0 vraćaju rezultatski plus na svoju stranu pred završnih 60 sekundi uvodnog kvartala – 21:20. Radonjić traži tajm aut. Lazić pogađa dva bacanja, a potom Murić ubacuje trojku. Na kraju prve deonice rezultat je izjednačen 24:24, posle poena Kuzmića uz zvuk sirene.

7′ – LOJD SAM VRAĆA CRVENO-BELE

Džordan Lojd je vezao tri trojke, poslednju uz faul, pogodio je dodatno bacanje za seriju Zvezde 7:0 i vođstvo 13:12, 6. minut. Dobrić produžava seriju crveno-belih zakucavanjem. Golemac traži minut odmora – 15:12, 7. minut. Seriju crveno-belih 9:0 polovičnim učinkom s linije penala, posle nesportskog faula Voldena, prekida Rupnik. Potom je polovičan i Hopkins – 15:14.

5′ – ZVEZDA SE MUČI U NAPADU

Crveno-beli su bez poena skoro četiri minuta, “post” je trojkom sa preko osam metara, na isteku napada prekunuo Lojd. Trojku vraća Jaka Blažič – 10:6, 5. minut. Posle dva ubačena bacanja Perija, gosti vode 12:6.

3′ – SERIJA GOSTIJU

Cedevita pravi preokret serijom 7:0 – 7:3, 3. minut.

1′ – POČEO MEČ

Prve poene na duelu postigao je Lazić, koji je ubacio trojku.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike