Kou: Nadamo se navijačima, ali Igre će svakako imati draž

05.05.2021

12:31

0

Zabrinutost se može razumeti. Izazovi su veliki...

Kou: Nadamo se navijačima, ali Igre će svakako imati draž
Copyright Tanjug/AP /Jae C. Hong

Predsednik Svetske atletske federacije Sebastijan Kou uveren je da će se Olimpijske igre u Tokiju održati u julu, uprkos rastućem broju zaraženih korona virusom u Japanu, prenosi Gardijan. On je istakao da će takmičenja na najvećoj svetskoj smotri sporta biti izvanredna, čak i u slučaju da na tribinama ne bude gledalaca.

Pročitajte još

Ovakav optimistični stav Kou je je saopštio nakon uspešno održanog test takmičenja u polumaratonu u Saporu, bez obzira na to što je prema anketama oko 80 odsto Japanaca protiv održavanja Olimpijskih Igara u situaciji kada je samo dva odsto populacije vakcinisano, a pandemija već odnela 10.000 života.

Zabrinutost se može razumeti. Izazovi su veliki. Ne verujem da je organizacija bilo kojih prethodnih Olimpijskih igara bila suočena sa ovako teškim okolnostima – rekao je Kou.

Organizacioni komitet OI u junu će doneti definitivnu odluku da li će na tribinama olimpijskih borilišta biti publike i u kolikom broju, dok je još ranije odlučeno da navijača iz inostranstva neće biti.

Nekadašnji višestruki svetski rekorder i četvorstruki osvajač olimpijskih medalja naglasio je da su se sportisti širom sveta već navikli na prazne tribine.

Svi se nadamo, a naročito sportisti, da će gledaocima biti dozvoljeno prisustvo, ali mislim da su svi takođe svesni da ako i to ne bude moguće, da će se Olimpijske igre održati, imati svoju draž i da će doneti vrhunska takmičenja – izjavio je Kou.

Prema zvaničnim podacima Tokio je potrošio 11,1 milijardu funti za organizaciju Olimpijih igara, mada pojedini izvori upućuju da je ta cifra dvostruko veća. Organizacioni komitet Olimpijskih igara vrši veliki pritisak da se takmičenje održi, jer bi čak 73 odsto prihoda bilo obezbeđeno prodajom TV prava.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike