Košarkaška detonacija na Dorćolu: Dinamik doveo pojačanje iz Fenerbahčea!

17.08.2021

15:37 >> 15:48

0

Autor: Adam Štulić

Učesnik KLS potpisao ugovor sa talentovanim krilnim centrom

Košarkaška detonacija na Dorćolu: Dinamik doveo pojačanje iz Fenerbahčea!
Copyright Jigit Onan (broj 17) foto: Profimedia

Mladi srpski klub Dinamik poslednjih godina prepoznat je kao jedan od poželjnijih za razvoj karijera mladih igrača, koji sve više i iz inostranstva dolaze na Dorćol.

Tako su prošle sezone dres beogradskog klub nosili mladi slovenački reprezentativac Gregor Glas, koji se ovog leta pojavio na probi kod Željka Obradovića, na početku priprema Partizana, te talentovani turski plejmejker Mert Akaj, iz čije domovine stiže pomalo bombastična vest.

Dinamik je doveo dosadašnjeg košarkaša Fenerbahčea! Mladi turski reprezentativac Jigit Onan se, kako pišu tamnošnji mediji, pre desetak dana obreo u srpskoj prestonici i trenirao s košarkašima Dinamika, čiji su čelnici brzo odlučili da mu ponude saradnju.

Pročitajte još

Onan je dete Fenerbahčea, a prošle godine upisao je i debi u seniorskom timu nekadašnjeg prvaka Evrope. Igra na poziciji krilnog centra (19 godina, 206 cm), a ovog leta je sa nacionalnom selekcijom Turske do 19 godina učestvovao na SP, gde je u sedam utakmica imao prosečan učinak od šest poena, 4.3 skoka i dve asistencije, za 17 minuta na terenu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike