Zvezda kreće u pohod na regionalnu titulu: Igokea prva prepreka

03.05.2021

06:14 >> 07:05

0

Autor: N. St.

Crveno-beli počinju polufinalnu seriju u Beogradu

Zvezda kreće u pohod na regionalnu titulu: Igokea prva prepreka
Copyright Promo/ABA/KK Crvena zvezda

Vreme je za početak plej-ofa! Posle turbulentne sezone i svega što se dešavalo, od promena trenera, igrača, pozitivnih testova na koronu i svih problema, košarkaši Crvene zvezde su ligaški deo uspeli da završe na prvom mestu. To im je donelo prednost domaćeg terena u najvažnijim utakmicama.

Prva prepreka u pohodu na novu regionalnu titulu biće im najprijatnije iznenađenje ove sezone – Igokea. Tim Dragana Bajića je igrao odlično ove godine na više frontova i pokazali su da nisu slučajno tu gde jesu. Svestan je toga i Dejan Radonjić.

– Napravili su dobar, kompaktan tim, koji je pokazao puno kvaliteta. Imaju razvijen timski duh, dobri su u oba pravca. Čeka nas fizički jaka utakmica. Potrudićemo se da odbranimo naš teren. Što se umora tiče, za nas ta priča ne postoji u ovom momentu u sezoni – jasan je Radonjić.

Promo/ABA/KK Crvena zvezda

U dosadašnja dva duela su timovi ostvarili po jednu pobedu. U Laktašima je Igokea bila ubedljiva (85:65), u Beogradu je Zvezda slavila (69:66). Na toj utakmici u srpskoj prestonici se povredio Marko Jagodić-Kuridža koji je u procesu rehabilitacije.

U toj prvoj su nas nadigrali i već tada su pokazali da treba da se nađu u plej-ofu. Durgi susret je bio drugačiji i taj meč je najbolji pokazatelj da moramo da budemo oprezni i spremni.

Jasno je da je veći pritisak na strani crveno-belih koji su favoriti za krajnji cilj – pehar.

To je nešto što je sasvim prirodno iz moje perspektive. Ako težimo nečemu čemu mi težimo onda je pritisak sasvim normalna stvar. Iskren da budem, to je nešto što meni i prija – poručio je Radonjić.

BEZ PUBLIKE

Nažalost, zbog pandemije i svih problema koje je korona napravila tribine će biti prazne.

– U nekim utakmicama tokom sezone se primetilo koliko nam navijači nedostaju. Međutim, sada je plej-of i ne možemo da dozvolimo da bilo šta utiče na našu igru i koncentraciju. Moramo da se fokusiramo i uradimo posao koji se od nas očekuje – rekao je kapiten crveno-belih Branko Lazić.

Upravo je presija ono što  razlikuje dva tima u meču koji se danas igra u dvorani „Aleksandar Nikolić“ (18:30h, Arena sport). Gosti su ti koji nemaju taj teret i mogu da budu rasterećeni.

– Prvi put u istoriji kluba smo izborili plasman u doigravanje, ako uzmemo u obzir da je 2013. bio fajnal-for. Mi smo, u odnosu na neke druge klubove, sa jako malim budžetom napravili veliki rezultat. Dva ovosezonska meča koja smo odigrali sa Zvezdom treba da ostavimo po strani, jer ova polufinalna serija neće biti ni blizu tih mečeva. Oni su u boljoj formi, podigli su nivo igre u poslednjih nekoliko kola i imaju najviše ambicije. Mi moramo da uđemo u meč maksimalno spremni, požrtvovani, da se bacamo za svaku loptu i samo tako možemo da dođemo do željenog rezultata – završio je Dragan Bajić.

Drugi meč ove serije igra se 7. maja u Laktašima (18.30), a ukoliko rezultat bude nerešen treća utakmica igraće se 11. maja, termin još nije određen. Pobednika ove serije u finalu čeka bolji iz mečeva Budućnosti i Mornara.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike