"Poštujemo Zvezdu, ali i mi imamo svoje šanse"

02.05.2021

09:56 >> 09:57

0

Autor: M. R.

Košarkaš Igokee Stefan Fundić pred start polufinalne serije

"Poštujemo Zvezdu, ali i mi imamo svoje šanse"
Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde i Igokee otvaraju polufinalnu seriju u ponedeljak od 18.30 u hali “Aleksandar Nikolić”. Ove sezone su već dva puta imali priliku da odmere snage, a rezultat je 1-1. Oba duela su bila zanimljiva, pa se očekuje da slični okršaji budu i sada… Breme favorita je na leđima košarkaša Zvezde, jer su u plej-of ušli sa prvog mesta i glavni su kandidat za osvajanje ABA lige.

Pročitajte još

– Bez obzira na to da li ima pritiska ili ne, svako daje sve od sebe u plej-ofu – naglasio je u razgovoru za Tanjug košarkaš Igokee Stefan Fundić. – Sve je moguće. Ne bih voleo da se bavim prognozama, jer prognozama nismo došli ovde gde jesmo. Išli smo utakmicu po utakmicu, pa ćemo tako i sada. Prvo meč u Beogradu, pa ćemo za dalje da vidimo.

Prvi međusobni duel ove sezone Igokea je na domaćem terenu dobila sa čak 20 poena razlike.

– Ta pobeda u Laktašima proizašla je iz toga što smo mi izašli da igramo košarku, da damo sve od sebe i da pokažemo šta znamo. Sada tako ulazimo i u plej-of. Jesmo se plasirali, ali želimo da pokažemo da nam je tu i mesto. Zvezda je evroligaška ekipa i veoma je poštujemo, ali svakako da i mi imamo svoje šanse. Moramo fizički da im odgovorimo, a smatram da smo više nego sposobni za to.

Ove sezone je tim iz Laktaša odradio veoma dobar posao, što potvrđuje i nagrada koju je dobio njihov trener Dragan Bajić. On je proglašen za najboljeg stratega u regionalnom takmičenju.

– Nagrada koju je trener Bajić dobio je zaslužena. Ostale tri ekipe koje su se našle u plej-ofu i budžetom i ambicijama želele su da budu tu. Mi smo to uradili iz drugog plana i jesmo najprijatnije iznenađenje. Selekcija momaka je bila ključna. Uživamo svaki dan na treningu i utakmicama. U uslovima u kakvim radimo, ne plašimo se nikoga, ulazimo u svaku utakmicu sa ciljem da pobedimo.

Krilni centar Igokee osvrnuo se i na drugi polufinalni par. Budućnost i Mornar se sastaju u ponedeljak od 21.00.

– Dao bih blagu prednost Budućnosti, ali mislim da je i tu sve otvoreno. Mornar ih je nedavno pobedio, pokazali su da su sposobni da igraju protiv Budućnosti. Imaćemo jedan zanimljiv plej-of – zaključio je Fundić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike