KRAJ: Zvezda se poigravala i deklasirala Radnički

11.02.2021

19:30 >> 21:41

0

Autor: N. St.

Crveno-beli ubedljivi protiv tima iz Kragujevca

KRAJ: Zvezda se poigravala i deklasirala Radnički
Copyright MN Press

Rešena je i poslednja dilema, završen je četvrti četvrtfinalni duel u Kupu Radivoja Koraća. U Novom Sadu su snage odmerili Crvena zvezda i Radnički iz Kragujevca.

Zbog zdravstvenih problema sa igračima i stručnim štabom Dejan Radonjić je doveo okrnjen sastav u „Spens“, ali je i pored toga njegov tim ubedljivo slavio i zakazao večiti derbi u polufinalu – 108:47 (22:13, 27:12, 30:13, 29:9).

Pitanje pobednika se nije postavljalo ni u jednom momentu. Radnički je bio u igri do petog minuta (8:8), od tog momenta je na parketu postojao samo jedan tim. Uz to se u tim crveno-belih vratio i Džoni O’Brajant posle suspenzije.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Lazić (17, 4/5 za tri) i Dobrić (16, 4sk), na drugoj strani se istakao Dumić sa 19 poena.

Dešavanja sa meča ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

Pročitajte još:

40′ – KRAJ

Utakmica je završena. Laka i ubedljiva pobeda Zvezde protiv Radničkog, uz dve nesportske lične za Radnički u samoj završnici – 108:47.

37′ – SIMANIĆ 3+1

Simanić pogađa trojku pod faulom, pa daje dodatno bacanje, četiri poena u jednom posedu. Dobra akcija crveno-belih, Vujičić ostavlja za Simanića koji uz dosta sreće uspeva da pogodi. Raste prednost Zvezde – 97:47.

35′ – PENALI

Faulovi na obe strane i izvođenje slobodnih bacanja. I Radanov i Katić su bili polovični (85:45). Vujičiću beži lopta, uspeva da je vrati i da doda do Simonovića koji daje trojku. Duel Kuzmića i Katića u reketu i faul Ognjena, pa polovično izvođenje bacanja (88:46).

32′ – DUMIĆ POD FAULOM

Uskoković pogađa za tri. Dumić igra sam u redovima Radničkog. Pogodio je pod faulom Uskokovića i dao je dodatno bacanje (82:41), u igru se vratio mladi Vujičić.

30′ – ZVEZDA NA “+41”

Dobrić nastavlja da pogađa trojke. Dumić konačno prekida “post” svog tima i pogađa za tri (74:32). Dobra odbrana crveno-belih, pa trojka Davidovca. Trojka Dumića i to je 10. poen Radničkog u četvrtini. Dilema u ovom meču odavno nema. Zvezda ima veliko vođstvo na 10 minuta pre kraja posle snažnog zakucavanja Kuzmića – 79:38.

27′ – ZVEZDA NASTAVLJA DA SE IGRA

Zvezda nastavlja da dolazi do lakih poena. O’Brajant je faulirao Katića, a ta odluka sudija je iznervirala Džonija koji je odreagovao uprkos ogromnom vođstvu njegovog tima (65:29). Radonjić traži tajm-aut. Raško je promašio oba penala po povratku na teren. Dobrić je ostao sam u uglu, kaznio je to trojkom (68:29). Identična akcija Zvezde, Dobrić je ponov osam u istom uglu i ponovo pogađa za tri (71:29).

24′ – LAZIĆ U SERIJI

Još jedna trojka Lazića (58:25).

22′ – DVE TROJKE U NIZU

Prazan hod oba tima. Prekinuo je to Lazić trojkom posle skoro dva minuta igre, posle čega za tri pogađa i Lojd (55:25).

20′ – VELIKA PREDNOST ZA CRVENO-BELE

Posle prvog poluvremena Zvezda ima veliku prednost, a Simanić se postarao da se to završi sjajnom blokadom – 49:25.

18′ – KUZMIĆ SJAJAN NA OBE STRANE

Vujičić promašuje sa poludistance, Kuzmić ne uspeva to da ispravi. Vujičić kreće na prodor, pa greši prilikom dodavanja. Popović poentira, Radonjić želi da smiri svoj tim, traži tajm-aut (41:18). Katić pravi treću linču. Kuzmić daje oba penala. Kuzmić potom udara sjajnu “rampu”, pa zakucava na drugoj strani (45:18). Greška Uskokovića i zakucavanje Popovića (45:21). Uskoković ne uspeva da se iskupi, promašuje trojku, Đorđević šalje prejak pas. U igru je ušao i Simanić.

15′ – POENI VUJIČIĆA I APLAUZI SA KLUPE

Samo što je ušao u igru Vujičić je pogodio trojku. Ustali su svi sa klupe i pozdravili to aplauzima.

14′ – SJAJNA IGRA ZVEZDE

Katić promašuje ceo obruč. Odlična akcija Zvezde, kretanje lopte, Davidovac je šutirao za tri, dok je lopta išla ka košu Radonjić je već aplaudirao, zadovoljan načinom na koji se lopta kretala, a kada je prošla kroz obruč Vukotić je tražio tajm-aut (33:13). Kuridža ostaje sam, gazi liniju pri šutu za tri (35:13). Agresivna odbrana Zvezde, presing po celom terenu. Katić faulira Lazića koji upkos tome uspeva da pogodi, pa da dodatno uveća prednost pogođenim bacanjem (38:13). Radonjić je uveo Milutina Vujičića na teren.

12′ – DOBRIĆ!

Veljović promašuje, Dobrić pogađa trojku. Novi poeni O’Brajanta (27:13). Davidovac potom pravi drugu ličnu grešku. Promašaj Kragujevčana kažnjava Lazić trojkom (30:13).

10′ – O’BRAJANT I VOĐSTVO

Prvi poeni O’Brajanta posle duge pauze i suspenzije. Katić poentira, Davidovac uzvraća (19:13). Kuridža pogađa za tri, promašaji na obe strane i vođstvo Zvezde posle prve deonice (22:13).

8′ – LAZIĆEVA SERIJA

Odlična blokada Kuzmića, Lazić poentira. Posle promašaja Katića i Stevanovića Lazić postiže trojku i tera Vukotića da traži tajm-aut (15:8).

6′ – RAŠKO KATIĆ

Prelepo dodavanje Katića, ali je Stevanović izblokiran na polaganju. Lojd pravi grešku u koracima, a Popović poentira preko Simonovića (6:6). Lojd uglavnom rešava napade svog tima (8:6). Kuzmić promašuje zicer, Raško Katić se odlično snašao, a Lojd je sjajno zakucao (10:8).

3′ – AGRESIVNA ZVEZDA

Kuzmić pogađa uz malo sreće, Stevanović pokušava za tri sa velike udaljenosti, promašuje obruč. Lojd ide na prodor i rešava napad (5:2). Agresivna odbrana Zvezde od starta, Dumića dva puta fauliraju, prvo Radnaov, pa Simonović. Katić promašuje, Dumić faulira Radnova prilikom šuta, Aleksa je dao samo drugo bacanje (6:2).

1′ – UTAKMICA POČELA NESPORTSKOM

Samo što je počeo meč Meding je napravio nesportsku ličnu. Simonović je bio polovičan sa penala. Lojd promašuje trojku, Stevanović poentira (1:2).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike