Uniks je uspeo ono što niko u Evrokupu ove sezone nije i vratio polufinalnu seriju u Bolonju

09.04.2021

18:36 >> 18:39

0

Autor: Adam Štulić

Virtus je doživeo prvi poraz u drugorangiranom Evroliginom takmičenju u tekućoj takmičarskoj godini

Uniks je uspeo ono što niko u Evrokupu ove sezone nije i vratio polufinalnu seriju u Bolonju
Copyright MN Press

Košarkaši Virtusa moraće u majstorici da se izbore za plasman u finale Evrokupa i šansu da se sledeće sezone nađu u Evroligi. Uniks je u Kazanju uspeo nešto što u tekućoj takmičarskoj godini nije niko u Evrokupu, savladao je tim Aleksandra Đorđevića 85:81 (18:14, 29:23, 24:24, 14:20) i izborio se za povratak serije u Bolonju.

Ruski tim je još jednom potvrdio zbog čega je od starta sezone svrstavan među glavne favorite za osvajanje drugog po jačini Evroliginog takmičenja. Od starta meča je bio u prednosti, da bi u drugoj polovini treće deonice, predvođen Tiodorom, Morganom i Vajtom otišao na ogromnih plus 18 (66:48, 27. minut).

I kada su svi mislili da je meč završen, sjajni Marko Belineli je uzeo sloptu, vezao 12 poena i sam vratio Virtus rezultatski u meč pred završnih 10 minuta. Iskusni Italijan je bio nerešiva enigma za domaćina, i uz malu pomoć Hantera omogućio je svom timu da poenima Miloša Teodosića 19 sekundi pre kraja dođe do izjednačenja.

Ipak, u penal završnici Smit je pogodio sva četiri slobodna bacanja, između kojih je, 13 sekundi pre kraja, pri vođstvu Uniksa 83:81, Belineliju lopta ispala u aut posle dodavanja Teodosića, što je bio detalj koji je, na kraju, odlučio pobednika.

Belineli je večeras bio maestralan, ubacio je Rusima 33 poena, ali nije imao adekvatnu podršku saigrača. Teodosić je završio meč sa 11 poena i devet asistencija, Hanter je dodao 10, dok je Stefan Marković dao tri poena. Uniks su do majstorice vodli Kenan sa 19, Tiodor sa 15 i Vajt sa 12 datih poena.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike