Tužna priča bivšeg kapitena Zvezde: Igrao sa tumorom, osvojio titulu, pa je ostao bez noge (Video)

14.11.2020

18:23 >> 22:41

0

Autor: N. St.

Uprkos svemu što se dogodilo Ćorović nije izgubio veru i pozitivnu energiju

Tužna priča bivšeg kapitena Zvezde: Igrao sa tumorom, osvojio titulu, pa je ostao bez noge (Video)
Copyright MN Press

Život ponekad piše romane koji nemaju srećan završetak. Takva je priča nekadašnjeg kapitena juniora Crvene zvezde i selekcije Crne Gore Ivana Ćorovića. Momak koji je nosio traku u timu u kom su bili sadašnji reprezentativci Srbije Boriša Simanić, Aleksa Radanov i Stefan Đorđević nije dobio šansu da se bori i pokaže šta zna i ume.

Neprelazna prepreka na tom putu bio je tumor na kolenu. Lekari nisu to iz prve primetili, mislili su da je hematom, pa je on igrao još osam meseci.

– Bio sam momak za primer. Škola mi je dobra išla, trenirao sam mnogo, postao sam kapiten juniorskog tima Zvezde – rekao je Ćorović za crnogorsku televiziju „Vijesti“.

Pročitajte još: Lojd otvoreno o svemu: Potencijal zastrašujućeg tima Zvezde, igranje pod Obradovićem, obaranje ruku Lenarda i Lazića….

Preko noći je umesto na parketu morao da počne borbu za život.

– Govorili su da je hematom, nije moglo tačno da se utvrdi. Glavni problem je bio što sam sa tim igrao osam meseci. Osvojio juniorsko prvenstvo Srbije i kada je trebalo da počnu piripreme za novu sezonu i neki moj „bum“ otkrio sam problem koji me je pratio i počela je borba za život. U tim momentima nisam mogao da patim za košarkom. Sigurno da mi se ponekad igra, voleo bih da mogu, ali život ima više epizoda, biću uspešniji u nekoj od njih – objasnio je Ivan i dodao da je posebno zahvalan treneru Aleksandru Glišiću koji mu je bio kao drugi otac.

MN Press

Pokušali su tumor da reše hemoterapijama, ali to nije dalo rezultat. Usledile su dve operacije, da bi na kraju noga morala da bude amputirana iz kuka. Uprkos svemu tome nije dobio invalidsku penziju, jer je komisija tvrdila da nije imao metastaze, a Ivan nije želeo dalje da se bori sa njima.

– Ne treba mi bolja veza od proteze. Moje verovanje je da pozitivne misli, pozitivna i vesela priroda dovode do lepih stvar i ispunjenosti u životu – zaključio je Ćorović koji je upisao mašinstvo, igra šah i ponekad svira gitaru.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike