"Prvo da izborimo pobedu na terenu, pa da vidimo šta je potrebno za prolaz"

09.03.2021

11:31

0

Autor: M. R.

Aleksandar Matović pred odlučujući susret u Top 16 fazi Evrokupa

"Prvo da izborimo pobedu na terenu, pa da vidimo šta je potrebno za prolaz"
Copyright MN Press

Na koji način će se razvijati događaji u nastavku sezone u Humskoj, sigurno zavisi i od ishoda sutrašnje utakmice. Crno-beli u šestom kolu Top 16 faze Evrokupa igraju protiv Metropolitena u Ljubljani (20.30), a pre toga se sastaju Lokomotiva i Trento u Krasnodaru (17.30).

Poredak u grupi F pred poslednje kolo izgleda ovako: Trento 3-2, Metropoliten 3-2, Lokomotiva 2-3, Partizan 2-3. Da bi beogradski klub prošao dalje potrebno je da pobedi Francuze, kao i da Lokomotiva savlada Trento, i da te dve pobede u zbiru budu 19 ili više razlike. Ukoliko Trento pobedi Lokomotivu, Partizan će za prolaz morati da savlada francuski tim 17 ili više razlike.

Ova odlučujuća utakmica je trebalo da se igra u Beogradu, ali je u Ljubljanu premeštena posle zahteva Metrpolitena, zbog ograničenja koja postoje u Francuskoj posle povratka iz zemalja koje nisu u Evropskoj uniji. Umesto na domaćem terenu, Partizan će se za prolaz boriti u “Stožicama”. Na klupi će biti Aleksandar Matović, kome je juče poveren tim i vodiće ga do kraja sezone.

Pročitajte još

Veoma dobro znamo u kojoj smo poziciji i šta sutrašnja utakmica donosi. Ipak, ne smemo puno da razmišljamo o događajima unapred – istakao je Matović u najavi susreta sa Metropolitenom. – Na prvom mestu, moramo da se i pored svih problema pripremimo i da odigramo dobru utakmicu. Zatim da učinimo sve kako bismo zabeležili makar i mininalnu pobedu. Tek onda, ako se za takvu situaciju izborimo na terenu, možemo razmišljati o tome šta nam je potrebno za prolaz u Top 8.

Sve ekipe u grupi F mogu sutra da izbore prolaz, a mogu da završe takmičenje…

Metropoliten je od pozicije lidera grupe stigao do mogućnosti da sutra ispadne, što znači da će i oni učiniti sve da budu na svom maksimumu. Mi ćemo se fokusirati na prvi sledeći napad, na prvi sledeći skok i na prvu sledeću odbranu. Kad se završi utakmica, svaki pojedinac mora biti siguran da smo pružili najviše što možemo u ovom trenutku – zaključio je Matović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: KK Partizan

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike