Posle godinu dana poznat je uzrok pada helikoptera

09.02.2021

16:50 >> 17:19

0

Autor: M. R.

Istražitelji doneli zaključak o nesreći u kojoj je život izgubio Kobi Brajant

Posle godinu dana poznat je uzrok pada helikoptera
Copyright Profimedia

Prošlo je više od godinu dana od nesreće u kojoj je život izgubio legendarni košarkaš Kobi Brajant. Istraga je dugo trajala, a danas je objavljeno i da je poznat glavni krivac za pad helikoptera u kome je život izgubilo ukupno devet osoba.

Pročitajte još

Istražitelji su došli do zaključka da odgovornost snosi pilot koji je poleteo u oblake, kršeći savezne standarde. Ara Zobajan je po pravilima morao da vidi gde leti… On je postao dezorjentisan neposredno pred pad zbog slabe vidljivosti. Helikopter Sikorski S-76 se naglo popeo i probio kroz oblake, a onda i naglo pao u brdima Južne Kalifornije.

Nacionalni odbor za bezbednost saobraćaja je istakao da nije bilo kvara na letelici. Ovaj helikopter nije imao sistem za upozorenje, skeniranje tla, određivanje udaljenosti od tla… Međutim, tokom objavljivanja izveštaja istražitelji su rekli i da je postojao, da ne bi uspeo da spreči tragediju. Oni su zapazili i da je pilot verovatno pogrešno procenio uglove pod kojima se naginjao i spuštao. Takođe, dok je pokušavao da izvuče iz loših vremenskih prilika krenuo je ulevo umesto pravo gore.

U ovoj nesreći život su izgubili Kobi Brajant, njegova ćerka Đijana, pilot Zobajan i još šest osoba.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike