Jokić više to ne može da krije: Saigraču je očitao lekciju, pa priznao novinarima da je ljut

09.02.2021

07:08 >> 07:12

0

Autor: D. B.

Denver je upisao treći uzastopni poraz u meču protiv Milvokija

Jokić više to ne može da krije: Saigraču je očitao lekciju, pa priznao novinarima da je ljut
Copyright Profimedia

Ovo nije fraza, ovo je realnost: Nikola Jokić ne može da igra sam, a da njegov tim pobeđi jednog od favorita u borbi za titulu u NBA.

Centar iz Sombora je postigao 35 poena, uz 12 skokova i šest asistencija u porazu njegovog Denvera od jednog od najboljih timova lige Milvokija – 125:112 (37:42, 22:20, 34:26, 32:24).

I deluje da je Nikoli preko glave utakmica u kojima sam nosi tim i pre svega dosta mu je poraza. A serija uzastopnih neuspeha Denvera stigla je do brojke od tri.

Kod Denvera Vil Barton je sakupio 24 poema, veteran Milsap je stigao do 14, ali je potpuno podbacio Marej sa samo 11 poena do kojih je stigao uz loš šut iz igre 17-4.

Za Milvoki Janis Adetokunbo je postigao 30 poena uz devet skokova, Kris Midlton je bio odličan sa 29 poena i 12 skokova uz nepogrešivih 11-11 sa linije za slobodna bacanja.

Ne igramo dobro. Da, imali smo težak raspored, igrali smo protiv Lejkersa, pa Sakramenta koji nas je ove sezone tri puta pobedio i sada protiv Milvokija koji je jako dobar tim. Imali smo i neke šanse da ovo dobijemo, ali one su bile male. I falilo nam je malo igrača, ali… Moramo bolje. I kolektivno i individualno. Moramo da pronalazimo bolje šuteve, a to je stvar kolektiva. Makar je to tako vidim – počeo je priču razočarani Jokić.

Nikola je dozvolio sebi i da pokaže tokom meča da je ljut na saigrača Majkla Portera juniora i to u momentu kada je mladi šuter uputio jedan nerezonski pokušaj za tri poena.

Rekao sam mu i posle meča da je imao neke loše šuteve. Nema problema, svi želimo samo da pobeđujemo, a frustracija kada u tome ne uspevaš je deo svega.

Jokić ne može da objasni ni činjenicu da Denver često pada tokom treće četvrtine.

Dešava se i ponavlja se. Zbog čega, ne znam. Valjda moramo da budemo koncentrisan-iji. Ne znam šta da kažem. Iskreno.

Pitanje američkih novinara bilo je i koliko se nervira što njegove sjajne partije ostaju ukaljane porazima.

Ne razmišljam tako. Tim ima poverenje u mene i očekuju da sve ovo radim svako veče. Moram da budem lider, moram da budem najbolji igrač.

Za razliku od Portera juniora, Nikola nije imao problem sa čovekom kojim bi trebalo da mu je desna ruka Džamalom Marejem, a koji ne igra na prošlogodišnjem nivou.

Svaki igrač ima dobre i loše utakmice. Može da ima i takve serije. Znam šta Džamal može da uradi, verujemo u njega i čuvamo mu leđa.

O mesecu iz snova tokom koga je postigao novi rekord karijere sa 50 poena i postao prvi put u karijeri najbolji igrač meseca, Nikola je pričao u za njega prepoznatljivom stilu.

Pročitajte još

Imao sam dobar mesec, pokušavam da igram najbolje što mogu. Ne razmišljam o prošlosti već o budućnosti – rekao je Nikola, a onda je sebi u bradu, na srpskom, promrmljao “kako sam pametan”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike