Matović: Oni su igrači Partizana, moraju da nauče da pobeđuju

10.03.2021

22:12 >> 22:20

0

Trener crno-belih posle eliminacije iz Evrokupa

Matović: Oni su igrači Partizana, moraju da nauče da pobeđuju
Copyright MN Press

U ponedeljak je raskinuta saradnja Saše Filipovskog i Partizana, a klupa je poverena dotadašnjem asistentu Aleksandru Matoviću. Samo dva dana kasnije crno-beli su igrali odlučujuću utakmicu u Top 16 fazi Evrokupa, na kojoj ima je za prolaz u četvrtfinale bila potrebna pobeda od četiri ili više razlike. Imali su svoje prilike, ali ih nisu iskoristili, pa je dalje prošla ekipa francuskog Metropolitena (75:70).

Utakmica je išla u dobrom smeru, ali na plus devet prestali smo da pogađamo, gubili smo mnogo lopti, promašivali slobodna bacanja i dozvolili rivalu da se vrati u meč – pojasnio je Matović glavne razloge poraza u Ljubljani.

Pročitajte još

Neki segmenti igre bili su na solidnom nivou, pa je pitanje pobednika bilo otvoreno do same završnice.

Zadovoljan sam ponašanjem i borbenošću igrača, pokušavali su da ispoštuju sve što smo se dogovorili. Ali, kako je cela sezona bila gore i dole, došli smo do toga nikako ne možemo da “zatvorimo” utakmicu. Imamo 11 promašenih slobodnih bacanja, čak devet čini mi se u drugom poluvremenu, kao i šest zicera “jedan na nula”. 

Partizan je završio evropsko takmičenje za ovu sezonu, u ABA ligi je u veoma teškoj situaciji… Upitan je Matović kako će motivisati izabranike za nastavak takmičarske godine.

Oni su igrači Partizana i moraju da nauče da pobeđuju, da nauče mlade igrače kako da dolaze do pobede. Moraju da se izbore sa tim, idemo u salu da treniramo i to je to – poručio je novi trener Partizana.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike