Kraj evropske priče za ovu sezonu: Entoni Braun presudio Partizanu u Ljubljani

10.03.2021

21:23 >> 22:23

0

Autor: M. Rogač

Crno-beli poraženi u poslednjem kolu Top 16 faze Evrokupa - 75:70

Kraj evropske priče za ovu sezonu: Entoni Braun presudio Partizanu u Ljubljani
Copyright KK Partizan

Evropska priča Partizana za ovu sezonu je završena. Crno-beli košarkaši nisu uspeli u Ljubljani da savladaju francuski Metropoliten, pa je plasman u četvrtfinale Evrokupa ostao samo san. Imali su izabranici Aleksandra Matovića i plus devet u poslednjoj deonici, taj rezultat ih je vodio među osam najboljih, ali su dozvolili protivniku da ih potpuno nadigra u završnici – 75:70 (19:21, 16:14, 21:24, 10:11).

Pre utakmice računica je bila jasna – Metropoliten ide dalje ukoliko pobedi, a Partizanu za prolaz treba trijumf od četiri ili više razlike. U sastavu crno-belih zbog povrede nije bilo Radeta Zagorca, Vilijama Mozlija i Erika Mike, a u tim se posle pauze vratio kapiten Novica Veličković. Prvo poluvreme bilo je potpuno izjednačeno, što pokazuje i rezultat koji je bio na pauzi – 35:35.

Vodio je Partizan u jednom trenutku plus četiri, prednost Metropolitena je najviše iznosila sedam razlike, ali nijedan tim nije uspeo da se odlepi na značajniju udaljenost. Francuzima je glavno oružje bio šut za tri, a crno-beli su se uglavnom oslanjali na Rašona Tomasa, koji je bio najrazigranija ličnost u crno-belom dresu. Imali su izabranici Aleksandra Matovića više energije i motiva nego na nekim prethodnim mečevima, ali su pravili greške, koje su ih sprečavale da se odlepe i dočekaju mirniju završnicu.

Na startu treće deonice Beograđani su preko Tomasa i Dangubića stigli do plus pet. Međutim, uzvratili su Francuzi trojkama, koje su na ovom meču definitivno polazile za rukom samo gostima. Partizan ne samo da nije pogađao iz daljine, nego je bio vrlo neprecizan i sa linije slobodnih bacanja, ali je i pored tih loših procenata bio u prednosti u odnosu na Metropoliten.

Kada je trojka Jaramaza konačno prošla kroz mrežicu, crno-beli su vodili najvećom razlikom – 65:56 osam minuta pre kraja meča. U narednih pet minuta Partizan je ubacio samo jedan poen, a Metropoliten devet, pa je tri minuta pre kraja vođstvo crno-belih iznosilo samo pola koša razlike – 66:65. Tražio je tada Matović tajm-aut, ne bi li izazvao reakciju igrača pred odlučujućih 180 sekundi.

Entoni Braun je sa linije za slobodna bacanja doneo prvo vođstvo Franucuzima u nezgodnom trenutku po crno-bele. Janković je odgovorio, ali je onda trojka Brendona Brauna pocepala mrežicu i otvorila im put ka pobedi. Trijumf je potvrdio Entoni Braun, igrač koji je nekada nosio dres Partizana.

Poredak u grupi F posle kompletne Top 16 faze izgleda ovako: Metropoliten 4-2, Lokomotiva 3-3, Trento 3-3, Partizan 2-4. Dalje prolaze prva dva tima.

PARTIZAN: Pejdž 8, Dangubić 8, Stefanović, Jaramaz 8 (6as), Veličković 2 (4sk), Perkins 10, Jovanović, Janković 9 (10sk), Radovanović, Tomas 20 (6sk), Trifunović 5 (5sk).

METROPOLITEN: B. Braun 8, Konate 10 (6sk), Mišino 14, E. Braun 18 (8-5 za tri, 6sk), Ovens 5, Ros 5, Gudvin 4, Čikoko 4, Ginat 7 (4sk), Sako, Pinolt.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike