KRAJ: Zvezda trojkama slomila uporni Himki

11.03.2021

19:15 >> 21:37

0

Autor: A.Š.

Crveno-beli savladali ruski klub

KRAJ: Zvezda trojkama slomila uporni Himki
Copyright MN Press

Za razliku od ABA lige gde beleže dobre rezultate, košarkaši Crvene zvezde se muče u Evroligi. Izgubili su osam uzastopnih mečeva u ovom takmičenju, ali je toj seriji došao kraj u četvrtak uveče.

U dvorani „Aleksandar Nikolić“ protiv poslednjeplasirane ekipe – Himkija, crveno-beli su, posle mnogo muke slavili 92:81.

Pročitajte još:

40′ – KRAJ

Crveno-beli su prekinuli seriju evroligaških poraza. Himki je u Beogradu savladan 92:81.

38′ – LOJD STAVLJA TAČKU

Zvezda ide na plus 13 posle još jedne trojke Lojda, Mekolum prekida Zvezdinu seriju poenima iz prodora 86:75, 38. minut. Na isteku 38. minuta Lojd pogađa još jednu trojku za 90:75.

36′ – ZVEZDA NA DVOCIFRENOM PLUSU

Na nove lake poene Mikija, sa tri ubačena bacanja je odgovorio Lojd, za vođstvo Zvezde 75:73 na polovini četvrte četvrtine. Lazić odlično odbranom uzima loptu Mekolumu u driblingu, Amerikanac potom pravi nesportsku ličnu grešku, to mu je četvrti faul. Zvezdin kapiten je pogodio dva bacanja, potom Lojd ubacuje trojku sa preko osam metara. Lazić pogađa trojku, Zvezda na isteku 36. minuta ima plus deset – 83:73.

MN Press

34′ – TROJKE DAVIDOVCA

Posle tajm auta Radonjića Davidovac postiže veoma važnu trojku i odbija nalet gostiju. Samo na kratko, pošto Mekolum uzvraća sa istog odstojanja – 69:69, 33. minut. Posle promašaja Voldena, Miki poentira u reketu i vraća prednost gostima, samo na katko, pošto Davidovac pogađa još jednu trojku – 72:71, 34. minut

32′ – ZVEZDA LAKO PROKOCKALA PLUS ŠEST

Prve poene u četvrtoj deonici postigao je Uskoković iz prodora, a potom Davidovac krade loptu i zakucava u kontranapadu. Zvezda vodi 66:60 na ulasku u 32. minut. Posle tajm auta gostiju Karasjov pogađa veoma težak žut, posle čega Rit pravi faul u napadu. Miki pogađa sa poludistance – 66:64, Uskoković je izgubio loptu, Zajcev u kontri zakucava za izjednačenje – 66:66. Za manje od 60 sekundi Zvezda je prokockala plus šest.

30′ – KRAJ TREĆE ČETVRTINE

Na kraju treće deonice Zvezda vodi 62:60. Sjajna minijajtura Ognjena Dobrića u završnih 60 sekundi sekundi treće deonice. Postigao je četiri poena i 45 sekundi pre kraja pretposlednjeg kvartala doneo Zvezdi prvo vođstvo na meču 59:58. Mekolum je potom ubacio dva penala, a Davidovac trojkom doneo crveno-belima plus pred četvrti kvartal.

MN Press

28′ – RIT VRAĆA ZVEZDU

Poenima Simonovića (1/2) i Rita (2/2) sa linije penala Zvezda na isteku 27. minuta prilazi na 53:48. Miki je bio polovično precizan s linije penala, a Rit pogađa trojku za minus tri . 54:51, 28. minut.

26′ – ZVEZDA SMANJUJE MINUS

Volden poenima iz prodora na isteku napada, potom i Dobrić sa dva ubačena bacanja, smanjuju vođstvo Himkija na šest poena – 51:45, 26. minut. Valiev prekida mini seriju Zvzde.

24′ – HIMKI ČUVA DVOCIFRENI PLUS

Na isteku 23. minuta, posle Nokovog faula u napadu, Miki pogađa sa poludistance i donosi gostima prvi dvocifreni plus na meču – 50:39. Posle tajm auta Radonjića, Noko pogađa dva penala. Zvezdin centar nije bio precizan u reketu gostiju, kojima dvocifreni plus, polovičnim učinkom s linije penala čuva Mekolum – 51:41, 25. minut.

MN Press

22′ – HIMKI ODBIJA NAPADE ZVEZDE

Prve poene u drugom poluvremenu postigao je Karasjov (trojka) – 41:34, 21. minut. Dobrić vraća trojku, potom i Hol poentira iz prodora, ali Mekolum pogađa trojku. Potom Hol dobija rampu, i u pokušaju da spreči kontru dobija nesportsku ličnu grešku. Zajcev pogađa dva bacanja, potom i sa poludistance, Himki je ekspresno na plus devet – 48:39, 23. minut.

20′ – POLUVREME

Mekolum i Miki na trenutak su odbili nalet Zvezde (36:31), ali je potom Lazić ubacio trojku. Mekolum poentira iz prodora na kraju druge deonice, Himki na poluvreme ide sa plus četiri 38:34.

18′ – VOLDEN POKREĆE ZVEZDU

Mnogo ofanzivnih skokova je Zvezda dozvolika gostima, koji upravo posle toga realizuju dva uzastopna napada. Posle dva promašena slobodna bacanja Davidovca, koji je prethodno sjajno odigrao odbranu i poentirao zakucavanjem u kontranapadu, Miki zakucava i vraća Himki na plus devet, Radonjić ponovo zove tajm aut – 33:24, 17. minut. Dobra reakcija crveno-belih, Volden postiže četiri vezana poena (poludistanca, pa 2/3 slobodna bacanja), Zvezda je na minus pet. Volden sada ubacuje i trojku, posle duže vremena Zvezda je na jednom posedu zaostatka. Gosti traže minut odmora – 33:31, 18. minut.

MN Press

16′ – HIMKI ODBIJA NALET ZVEZDE

Rusi su propustili priliku da odu na dvocifreni plus, što je Zvezda kaznila sa pet vezanih poena i prišla na 24:20. Karasjov pogađa trojku za goste i odbija nalet Zvezde. Na polovini druge deonice Himki vodi 27:22, posle dva ubačena bacanja Voldena.

14′ – ZVEZDA TRAŽI RITAM

Lojd vezuje pet poena, na drugoj strani odgovaraju Miki i Mekolum (trojka) – 24:15, 14. minut.  Dobrić pogađa veoma važnu trojku.

12′ – RUSI POVEĆAVAJU PREDNOST

Ubačenim penalima Nokoa sa jedne i Mekoluma sa druge strane otvoren je drugi period – 17:10, 11. minut. Mekolum poentira i sa poludistance, Himki je na najvećih plus devet, Radonjić traži minut odmora – 19:10, 12. minut.

MN Press

10′ – KRAJ PRVE ČETVRTINE

Konačno laki poeni za Zvezdu, zakucava Noko, ali na drugoj strani Miki nastavlja da pravi probleme Zvezdi, koja je posle dva ubačena bacanja Mekoluma na minusu od sedam poena – 12:5, 9. minut. Davidovac je postigao veoma važnu trojku za crveno-bele, s obzirom na dešavanja u prvoj deonici, ali potom Hol pravi bespotreban faul i poklanja dva bacanja Ponkrašovu, koji je bio polovično precizan. Na kraju prve deonice Himki vodi 15:8.

7′ – HIMKI VODI

Miki postiže prvih šest od osam poena gostiju, koji vode 8:3 na isteku 6. minuta igre. Na sreću crveno-belih gosti ne koriste ogroman broj prilika da uvećaju prednost.

5′ – SPOR POČETAK CRVENO-BELIH

Spor početak crveno-belih gosti koriste za početnih 6:0 na isteku 4. minuta igre. Posle četiri miuta i desetak sekundi prve poene za Zvezdu postiže Lojd, koji trojkom smanjuje minus domaćih na tri poena.

MN Press

3′ – ZVEZDA JOŠ BEZ KOŠA

Gosti poenima Monie i Mikija vode 4:0. Zvezda je bez poena više od tri minuta igre.

1′ – POČEO MEČ

Počeo je duel u dvorani “Aleksandar Nikolić”.  Zvezda je meč počela s petorkom Uskoković, Lojd, Lazić, Simonović i Kuzmić. Gosti igraju bez povređenog Alekseja Šveda. Oba tima su promašili uvodne napade.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike