"Verovao sam da možemo da prođemo i Megu"

13.02.2021

20:13 >> 20:45

0

Autor: M. R.

Trener Vojvodine Miroslav Nikolić i igrač Marko Ljubičić posle poraza u polufinalu Kupa

"Verovao sam da možemo da prođemo i Megu"
Copyright MN Press

Košarkaši Vojvodine su prijatno iznenađenje ovogodišnjeg izdanja Kupa Radivoja Koraća. Pobedili su u četvrtfinalu FMP, a onda su protiv Mege prikazali još jednu dobru partiju. To nije bilo dovoljno za drugi trijumf, ali trener Miroslav Nikolić nije imao razloga za nezadovoljstvo.

Već sam ranije rekao da je pitanje koliko može Vojvodina da odigra u dva meča sa abaligašima u turnirskom sistemu – rekao je Nikolić. – Videlo se večeras da smo bili umorni, nismo imali koncentraciju, promašili smo neke šuteve. Mogli smo još bolje da odigramo, da pružimo jači otpor. Ja sam se nadao da ćemo da prođemo i ovaj meč. Mega je u prvom poluvremenu odigrala fenomenalno, pogađala trojke, a mi nismo ništa.

Pročitajte još

Slika se potpuno promenila po povratku na teren posle pauze…

U drugom poluvremenu smo se vratili i pokušali da stignemo. Mislim da je bila uzbudljiva utakmica, da se igrala dobra košarka. Pohvale mojim igračima za požrtvovanu igru, niko nije očekivao ni da ćemo doći među osam najboljih ekipa u Kupu. Mi smo naš cilj ispunili – želeli smo da dođemo do osam u ovom takmičenju, kao i među tri ekipe u KLS, da bismo promenili rang takmičenja i zaigrali naredne sezone u ABA 2 ligi. 

Imala je Vojvodina problema sa povredama, ali je i pored toga ostala u igri do poslednjeg minuta.

– U trećoj četvrtini stvarno igramo najbolje, ali nismo imali snage. Nikolić nije mogao da odigra, Beslaća smo čekali jer je povredio nos, tako da ostali igrači nisu imali snage da završe utakmicu kako treba – zaključio je Nikolić.

Pročitajte još

Košarkaš Vojvodine Marko Ljubičić je čestitao saigračima na prikazanoj igri na oba meča…

– Pokazali smo da možemo da se nosimo sa abaligašima, imali smo dobru košarkašku predstavu. Javnost je mogla da vidi da smo košarkaški potkovani sa iskustvom i mladim igračima. Pohvalio bih pre svega stručni štab, jer nam se posvećuju maksimalno. Mi možemo ovu sezonu da iznesemo kako treba, pa posle u Superligi da se pokažemo. Pohvalio bih i Upravu koja je stala iza kluba, videli ste i sami… Vojvodina je posle mnogo vremena napravila lep uspeh, mislim da Novi Sad ovo zaslužuje. Nadam se da ćemo nastaviti ovako, da se vidimo dogodine u ABA ligi. Mislim da u početku možda nismo verovali da možemo da se nosimo sa Megom, ali videli smo u trećoj četvrtini kad smo uspeli da smanjimo da možemo. Nama su potrebne jake utakmice, da bismo se bolje nosili sa abaligašima. Ovo je dobro iskustvo, pa ćemo da vidimo dogodine kako će da izgleda – zaključio je Ljubičić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike