Igraće se "majstorica": Zvezda pala u Laktašima, Igokea je vratila seriju u Beograd! (VIDEO)

07.05.2021

18:29 >> 18:36

0

Crveno-beli nisu iskoristili prvu meč loptu

Igraće se "majstorica": Zvezda pala u Laktašima, Igokea je vratila seriju u Beograd! (VIDEO)
Copyright Promo/ABA/Igokea/Nikola Vuruna

Igraće se “majstorica”! Polufinalna serija se vraća u Beograd. Crvena zvezda nije uspela da iskoristi prvu meč loptu i da u Laktašima obezbedi prolaz u finale regionalnog takmičenja.

Igokea je odbranila domaći teren – 81:68 (23:13, 22:18, 20:17, 16:20).

Dva tima su pokazala dva različita lica u prvom poluvremenu. Jedni su od starta ušli čvrsto, agresivno, sa dobrim izborom šuta, drugi su se mučili da pronađu svoj ritam, šut i organzaciju igre u napadu.

Videlo se to po dešavanjima na parketu gde je Igokea bila skoro savršena. Klemons je bio veoma raspoložen, pa je posle šest minuta igre na semaforu stajalo neverovatnih 15:2. Koliko su se crveno-beli mučili da pronađu igru u ofanzivi moglo je da se vidi i po tome što je trojke u gostujućem timu davao samo Davidovac (2/11 ukupno).

Na pauzu je Bajićev tim otišao sa „+14“ i to tako što je Atić dao trojku uz zvuk sirene (45:31). Bilo je jasno da će Zvezda morati mnogo toga da promeni u drugom delu ukoliko žele da izbegnu poraz.

Nije se to dogodilo po povratku na parket. Sudije su počele da dele tehničke greške, podelile su četiri, tri Zvezdi. Da stvari budu gore za Radonjića Lazić i Lojd su ekspresno zaradili po treću ličnu grešku. A, koliko je Igokeu dobro služio šut moglo je da se vidi kada je Talić sa oko 10 metara, uz zvuk sirene, pogodio trojku za veliku prednost domaće ekipe (57:37). Nadu je vratio Dobrić trojkom pod faulom i ubačenim slobodnim bacanjem na isteku trećeg kvartala (65:48).

Izgleda da je to dalo “vetar u leđa” crveno-belima pošto su se razigrali Davidovac i Simonović, uz trojku Dobrića, pa je minus dodatno spušten (71:60). Bila je Zvezda u više navrata na granici jednocifrene razlike, ali svaki put kada bi do toga došli usledila bi greška u ofanzivi uglavnom zbog nesmotrenosti Voldena i Lojda. Igokea je uspela da sačuva ranije stečenu prednost i da na kraju vrati seriju u Beograd i konačni obračun koji je na programu u utorak.

IGOKEA: Vulić, Klemons 18 (3uk.l, 2as), Atić 17, Jovanović 2, Grej 11, Jošilo 9, Talić 4, Ilić 6 (6sk), Pot 14 (4sk), Karmajkl (3sk, 2as), Fundić, Kondić

ZVEZDA: Hol 2 (3as), Volden 2 (0/5 za dva, 0/2 za tri, 6as, 4 izg.l), Lojd 11, Uskoković, Davidovac 12 (3sk), Lazić 2, Rit 2, Radanov, Dobrić 17, Simonović 11, Kuzmić 2, Noko 7 (8sk)

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike