Filipovski: Ova sezona je kao avion sa turbulencijom, Mika je bio potez nade

03.02.2021

21:56 >> 22:01

0

Autor: N. St.

Trener Partizana pričao posle velike pobede

Filipovski: Ova sezona je kao avion sa turbulencijom, Mika je bio potez nade
Copyright MN Press

Konačno je Partizan uspeo da slavi u neizvesnoj završnici. U trileru su uspeli da pronađu način i da pobede Lokomotivu Kubanj (71:69).

Trener crno-belih Sašo Filipovski je imao mnogo razloga za zadovoljstvo.

–  Veoma teška sezona, izgubili smo mnogo utakmica, tako da smo postali masteri refokusa i teških mečeva. Gubili smo 18 razlike, vratili smo se, bili smo agresivniji, hrabriji, psihološki jaki. To nam je dalo krila. Igrali smo dobru odbranu, primili samo 21 poen. Veoma sam srećan zbog momaka koji naporno rade. Ostavili smo srce na terenu u drugom delu – počeo je Filipovski.

Istakao je da stalno razgovara sa svojim pulenima.

– Igračima dugo vremena pričam da mogu. Da dobiješ Lokomotivu, Huventud, sa Zvezdom na jednu loptu, protiv Budućnosti, Mornara porazi u završnici. Momci znaju da mogu. Verujem i nadam se da će ovo još više da im da podsticaj i da će imati više samopouzdanja, da se igra još jače, timski bolje i drugačije.

Imali su čak 22 izgubljene lopte.

– Videli ste prvo poluvreme kakve smo izgubljene lopte imali, dvojica se sudaraju, dva na jedan greška pod košem. Čak i kada smo imali brojčanu prednost. Imali smo 11 u prvom delu, što je previše. Kada igraš hrabro gubiš i lopte. Pronaći tu ravnotežu bi bila vrhunska stvar, bilo bi lepo da igramo tako i imamo 10 izgubljenih lopti, neki put se to ne poklopi.

U jednom momentu prvog poluvremena je zaostatak bio čak 18 poena (28:46).

– Verovao sam, jer sam već doživeo takve preokrete. Jednostavno, sa promenom Mike smo dobili bolju odbranu na „pik en rolu“, igrača koji je poentirao i koristio dobru „rol“ igru, pomogao nam je. Igrali smo sa tri kreatora na kraju, kao što su i oni igrali. Nekako smo uspeli da nađemo put do pobede. Teško je bilo, dali smo svi sve od sebe i hvala Bogu da smo uspeli da dobijemo ovakvu utakmicu.

Na pitanje novinara da li je ulazak Mike bio očajnički potez kaže:

– Nije bio očajnički potez. Nikada trener ne zna kako će igrač da odigra. Mozli poslednje četiri utakmice postiže svega nekoliko poena, u slaboj je formi. Mika je trenirao na pozicijama četiri i pet, kada sam video da Mozliju ne ide, rekao sam Miki da se zagreje i počeo je drugo poluvreme. Za nekoga je možda očajnički potez, za mene je to bio potez nade. Ova pobeda znači mnogo za tim, momci su srećni u svlačionici. Žao mi je, ova sezona je kao avion sa turbulencijom, trese se avion, kad sleti teško je biti opušten. Promena igrača, trenera, neki teški porazi, odlične pobede. Sva ta turbulencija, nadam se da ćemo uspeti da se smirimo, da verujemo u sebe i da sa više konstantnosti odigramo meč. I protiv Cedevita Olimpije smo imali rezultat do tri minuta pre kraja treće četvrtine. Tamo smo izgubili koncentraciju. Moramo tu kvalitetnu igru da pomerimo na svih 40 minuta.

Najefikasniji akter susreta bio je Rašon Tomas (23, 8sk).

– Tomas je dobio udarac u ruku, nisam ni znao da li će igrati. Pre utakmice smo dobili potvrdu da će moći. Odigrao je fantastično, mnogo je pomogao ekipi, bio je skorer u teškim momentima. Praktično su naše četvorke dale skoro sve poene u prvom delu, Tomas i kapetan Veličković – završio je Filipovski.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike