KRAJ: Partizan slavio u triler završnici!

03.02.2021

19:00 >> 21:27

0

Autor: N. St.

Crno-beli savladali ruski tim

KRAJ: Partizan slavio u triler završnici!
Copyright MN Press

Najvažnija utakmica u dosadašnjem toku sezone za Partizan. Tako je opisan večerašnji meč. Imperativ pobede je bio na crno-belima.

Posle triler završnice su uspeli da savladaju Lokomotivu Kubanj – 71:69 (22:24, 13:24, 17:8, 19:13)

Prvo poluvreme je bilo veoma loše za srpski tim, imali su 18 poena zaostatka u jednom trenutku (28:46), ali su uspeli sve to da nadoknade. Ulazak Mike, sjajna igra Tomasa i koš Perkinsa u poslednjim sekundama su doneli trijumf.

Partizan su predvodili Tomas (23, 8sk) i Jaramaz (11), na drugoj strani su se istakli Kroford sa 16 i Hervi sa 15 poena.

Dešavanja sa meča ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

Pročitajte još:

40′ – DRAMA I POBEDA PARTIZANA

Hervi zakucava, Perkins pogađa trojku na 33 sekunde pre kraja i donosi izjednačenje. Pašutin traži minut odmora (69:69). Pejdž uzima loptu Linču, Motovilov faulira Jaramaza na prodoru i uvodi svoj tim u bonus. Filipovski traži tajm-aut da nacrta napad na 17 sekundi pre kraja (69:69). Pre izvođenja auta je sudija Hristodolu imao nešto duži razgovor sa zapisničkim stolom. Pejdž je dobio loptu, dodao do Perkinsa koji je krenuo na prodor i pogodio. Kroford je promašio trojku (71:69).

39′ – TROJKA JARAMAZA!

Hervi pronalazi put do koša uz zvuk sirene. Filipovski tržai tajm-aut (63:67). Jaramaz po povratku na parket pogađa trojku (66:67). Kamings je krenuo na prodor, tražio je faul, sudije se nisu oglasile i pokazale su da je lopta za Lokomotivu. Bunili su se svi sa klupe crno-belih, arbitri su odlučili da pogledaju snimak. Odluka je promenjena, lopta je za crno-bele. Perkins je oklevao sa šutom, promašio je, Tomas se bacio za loptu, ali je sa njom otišao u aut.

38′ – DRAMATIČNA ZAVRŠNICA

Tomas poentira, Linč uzvraća (61:65). Šut Jankovića izlazi iz obruča, Perkins šalje prejak pas, Tomas uspeva da spasi to. Pejdž zatim poentira i vraća neizvesnost na dva minuta pre kraja (63:65).

36′ – TOMAS RAZIGRAVA I BLOKIRA

Pejdž sprečava lake poene i faulira Gordona koji je siguran sa penala (55:63). Jaramaz je promašio, pa je pokušao da uhvati loptu i tom prilikom  je faulirao Kamingsa. Perkins je potom fauliran na šutu za tri, dao je dva bacanja. Potom je usledila odlična odbrana, dobar potez Tomasa i poeni Jankovića (59:63). Janković je blokirao Motovilova, ostalo je 2.6 sekundi na semaforu, Kamings to nije video, driblao je, vreme je isteklo (61:63).

34′ – PENALI

Tomas ne uspeva da primi loptu, Kroford je fauliran, pogađa jedno od dva bacanja (54:61). Tomas je promašio prvo, pogodio drugo bacanje (55:61).

33′ – PREVIŠE GREŠAKA CRNO-BELIH

Kroford pogađa. Jaramaz ostaje sam na šutu zatri, promašuje, potom pravi faul. Kroford pravi grešku u koracima (54:60). Kroford pravi grešku u koracima, Filipovski reaguje tajm-autom. Kroford igra nogom, Perkins pravi grešku u koracima.

31′ – GREŠKA PERKINSA, NEDOSTATAK SREĆE ZA TOMASA

Greška Perkinsa pri dodavanju, poslao je loptu u aut. Kamings promašuje, Hervi ispravlja to pod košem (52:58). Tomas poentira, pa krade loptu Kalnijetisu. Bio je prebrz, lopta mu je ispala i umesto lakih poena je napad za Lokomotivu (54:58).

30′ – PARTIZAN JE U IGRI

Sjajni Mika poentira, tera Pašutina da traži tajm-aut (52:56). Hervi se sjajno snalazi u reketu, lopta izlazi iz obruča, lopta je za Partizan, ali Tomas ne uspeva da uhvati loptu na pas Jarmaza. Pejdž je morao na klupu zbog rasekotine na licu. Tomas i Mika igraju odličnu odbranu na Gordonu, da bi potom Gos i Mika ušli u duel, sudije su pokazale da nema faula i da je lopta za crno-bele. Kroford promašuje za tri, Perkins se dobro snalazi i donosi napad svom timu. Krenuo je Perkins u prodor, nije pogodio uz zvuk sirene (52:56).

28′ – MIKA RASPOLOŽEN, PARTIZAN BEZ SREĆE

Jaramaz pogađa prvi obruč u šutu za tri, Kamings pokreće kontru, ali Jaramaz odlično reaguje, kreće u prodor i lopta mu ispada. Zagorac faulira Kuzminskasa, a Jaramaz dobija mali odmor, menja ga Perkins. Kroford promašuje, Pejdž hvata loptu. Mika poentira u reketu (48:52). Kuzminskas ne koristi zicer, ali Tomas izbija loptu u aut. Kroford poentira uz zvuk sirene (48:54). Mika uzvraća na drugoj strani (50:54). Linč poentira pod faulom, promašuje dodatno bacanje, Tomas sklanja loptu sa obruča (50:56). Perkinsov šut za tri izlazi iz obruča.

26′ – CRNO-BELI SE DRŽE

Mika greši prilikom dodavanja, Motovilov “seče” pas i postiže lake poene. Zagorac promašuje sa poludistance, Mika je fauliran pod košem. Pogodio je oba penala (46:52). Kamings pravi faul u napadu, gura Pejdža. Velika gužva, na obruču ni Jaramaz ni Tomas ni Zagorac nisu uspeli da vrate loptu u obruč, Gos je promašio zicer.

24′ – TOMAS SMANJUJE ZAOSTATAK

Zagorac ne pogađa trojku, pa igra odličnu odbranu na Krofordu. Mika pravi sjajan blok za lake poene Tomasa (44:50).

23′ – PROMAŠAJI GOSTIJU, PARTIZAN SE VRATIO

Zagorac promašuje za tri, pa blokira Kamingsa na prodoru. Jaramaz daje trojkku (40:50). Lokomotiva je ušla u seriju promašaja. Mika pravi faul, pa ne uspeva da iskontroliše loptu pod obručem. Hervi ne pogađa, Tomas sjajno reaguje i vraća razliku na jednocifren zaostatak (42:50). Pašutin traži tajm-aut.

21′ – MIKA NA TERENU, HERVI I TOMAS ZAKUCAVAJU

Prvi put na meču je u igru ušao Erik Mika. Hervi u prvom napadu Lokomotive snažno zakucava. Zagorac pravi grešku u koracima i poklanja loptu rivalu. Hervi promašuje, brza kontra Partizana i snažno zakucavanje Tomasa (37:50).

20+’ – FILIPOVSKI: HRABRIJI NAPAD

U pauzi između dva dela je svoje viđenje poluvremena dao Sašo Filipovski.

– Imali smo probleme u odbrani, previše poena smo primili. Mučili smo se u igri jedan na jedan. Nekoliko napada su rešavali u poslednjim sekundama, dali su nam neke lake trojke. Moramo da promenimo našu igru u odbrani, da u napadu igramo sa više hrabrosti, sa boljim kretanjem lopte.

20′ – PARTIZAN U ZAOSTATKU NA POLUVREMENU

Pejdž pogađa svoju prvu trojku iz petog pokušaja. Kuzminskas je iznudio faul i dao oba slobodna bacanja. Pejdž zatim daje još jednu trojku, Pašutin to prekida tajm-autom (34:48). Linč gubi loptu, Veličković promašuje za tri, Janković hvata loptu, promašuje, ali je fauliran. Promašuje oba, Veličković hvata loptu, ne pogađa, Janković dolazi do nje i ponovo je fauliran. Iz drugog pokušaja je bio polovičan (35:48). Kamings je promašio, Veličković je uzeo loptu iz ruku Kuzminskasa. Poslednji napad su imali crno-beli Jaramaz je promašio trojku (35:48).

Kada je statistika u pitanju u šutu za dva Partizan ima 9/15, za tri 4/14, sa penala 5/9, na drugoj strani Lokomtoiva za dva šutira 13/24, za tri 4/9, sa penala 10/20.

18′ – LOKOMOTIVA UVEĆAVA PREDNOST

Hervi je siguran sa penala, Veličković je zamenio Tomasa, promašio je, da bi Gos zatim poentirao, Filipovski je ponovo tražio tajm-aut (28:44). Linč udara “rampu” Veličkoviću, pa dolazi do poena na drugoj strani. Mozli pravi faul u napadu što m uje druga lična (28:46).

16′ – TOMAS JEDINI RASPOLOŽEN

Jedino je Rašon Tomas napadački raspoložen u ekipi Partizana. Dao je dva slobodna bacanja (26:35). Kroford daje trojku, Motovilov pogađa oba slobodna bacanja (26:40). Tomas postiže svoj 12. poen na drugoj strani (28:40).

14′ – DVOCIFRENA PREDNOST ZA GOSTE

Poenima Motovilova posle prodora Lokomotiva dolazi do prve dvocifrene prednosti (22:32). Tomas poentira, da bi Kamings dao trojku (24:35).

13′ – GREŠKE PARTIZANA

Minut odmora nije mnogo pomogao, greške Partizana se nastavljaju, Tomas promašuje za tri, Zagorac takođe, pa potom Rade gubi loptu, menja ga Dangubić. Kroford je između toga poentirao (22:30).

11′ – FILIPOVSKI REAGUJE

Slab početak druge četvrtine. Mnogo grešaka Partizana, Kroford i Gordon pogađaju, Filipovski reaguje (22:28).

10′ – VELIKA BORBA

Tomas vraća loptu u koš posle promašaja Mozlija. Gos je pogodio pod faulom, dao je dodatno bacanje. Perkins je bio siguran sa penala na drugoj strani (18:21). Posle serije promašaja Pejdž izlazi, ulazi Trifunović. Kamings preko ruke šutira, promašuje ceo obruč. Tomas pogađa, Jemčenko je polovičan sa penala, da bi Perkins potom napravio glupost, bez potrebe gurnuo Motovilova, a Gordon je poentirao. Tomas je potom pogodio uz zvuk sirene za kraj prve četvrtine (22:24).

7′ – HERVI PREKIDA NIZ CRNO-BELIH

Hervi trojkom prekida seriju crno-belih. Veličković daje oba penala, pa u nešto bržoj igri gosti uspevaju bolje da se snađu. Gos promašuje zicer (14:18).

5′ – VELIČKOVIĆ VRATIO PARTIZAN

Hervi je postigao poene za “+8” (5:13), tada je kapiten Veličković pokrenuo svoj tim, dao pet poena u nizu, Linč je zatim napravio drugu ličnu, ušao je Dru Gordon, a Jaramaz poentirao (12:13).

3′ – TROJKA JARAMAZA

Veličković se odlično snalazi u reketu. Kroford poentira, Jaramaz na to odgovara trojkom (5:7). Kamings je krenuo na prodor, Pejdža ga je faulirao i poslao na liniju penala. Dao je oba (5:9). Dangubić je nagazio aut liniju, pa se iskupio dobrim postavljanjem, iznudio je faul Kalnijetisa u napadu. Pejdž gubi loptu, Kroford to kažnjava (5:11).

1′ – MEČ JE POČEO

Utakmica je počela. Četiri uzastopna poena je u prvom minutu postigao Linč (0:4).

20:28 – PETORKA PARTIZANA

Partizan kreće meč u petorci Pejdž, Jaramaz, Dangubić, Veličković, Mozli

20:13′ – VELIKI BROJ MLADIH IGRAČA

Partizan je registrovao nekoliko mladih igrača, među njima je i Nikola Radovanović, momak iz Nevesinja koji je stigao pre dve godine iz bijeljinske Budućnosti, a koji je bio na meti Reala i još nekoliko klubova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike