Crno-beli i dalje u igri za četvrtfinale: Perkins dve sekunde pre kraja srušio Lokomotivu

03.02.2021

21:32 >> 22:01

0

Autor: M. R.

Partizan slavio u Beogradu - 71:69

Crno-beli i dalje u igri za četvrtfinale: Perkins dve sekunde pre kraja srušio Lokomotivu
Copyright MN Press

Sreća je u važnom trenutku pogledala košarkaše Partizana. Junak dramatične završnice večeras u Beogradu bio je Džoš Perkins, koji je pogodio za dva, dve sekunde pre kraja za trijumf protiv Lokomotive71:69. Iako su tokom najvećeg dela susreta crno-beli gubili, uspeli su u finišu da se izvuku i održe šanse za plasman u četvrtfinale Evrokupa.

U grupi F Top 16 faze sada vodi Metropolitan sa skorom 3-1, Trento i Partizan imaju polovičan učinak 2-2, a Lokomotiva 1-3. U narednom kolu, posle jednomesečne pauze zbog Kupa i “prozora”, Partizan će igrati sa Trentom, a Lokomotiva sa Metropolitanom.

Sa istim skorom su obe ekipe zakoračile u ovaj meč, pa samim tim i sa istom dozom pritiska. Lokomotiva je u Beograd stigla na krilima pobede protiv istog rivala prethodne nedelje (74:67), pa je sigurnije izgledala i na gostujućem terenu. Crno-beli su u prvoj četvrtini zahvaljujući kapitenu Novici Veličkoviću i Rašonu Tomasu uspeli da drže priključak za raspoloženim protivnikom, ali su znatno popustili u drugom delu igre.

Partizan je ređao promašaje, Lokomotiva je pogađala, pa je razlika samo rasla. Posebno razigran bio je Džordan Kraford. Tri minuta pre kraja poluvremena gosti su vodili sa “plus 18”, a do odlaska na pauzu “valjak” je uspeo malo da smanji zaostatak i tako održi nekakvu nadu da je preokret moguć – 48:35.

Ako je neko bio napadački raspoložen večeras, bio je to Rašon Tomas. Nastavio je sa dobrim potezima u trećoj deonici i uz pomoć Ognjena Jaramaza vratio Partizan u život. Kada im se pridržio i Erik Mika, gubili su samo četiri razlike (48:52). Ista razlika je ostala i na kraju treće četvrtine… Crno-beli nisu odustajali, znali su koliko bi trijumf mogao da im znači.

Obe ekipe su teško dolazi do poena u četvrtoj deonici. Dugo je stajao na semaforu isti rezultat – 54:60. Četiri minuta pre kraja bilo je četiri razlike. Partizan je odigrao dobru odbranu, svi igrači na klupi su to ispratili povicima i aplauzima. Nada je i dalje postojala… Lopta nije htela u koš posle pokušaja Jankovića, ali je u nastavku centra podelio dve vrlo važne asistencije. Pogodio je Pejdž za dva, a potom i Jaramaz za tri. Izjednačenje je stiglo preko Perkinsa 32 sekunde pre kraja (69:69). Pejdž je potom ukrao loptu u odbrani i tako omogućio Perkinsu da pogodio dve sekunde pre kraja i donese važnu pobedu. Srećom po crno-bele, protivnik nije uspeo na drugoj strani da pogodi iz daljine.

PARTIZAN: Mika 8 (6sk), Zagorac, Pejdž 8, Dangubić, Jaramaz 11 (2sk, 4as), Veličković 9, Perkins 9 (5sk, 4as), Janković 3 (3sk, 2as), Radovanović, Tomas 23 (8sk), Trifunović, Mozli.

LOKOMOTIVA: Vilijams-Gos 5, Kamings 5, Harvi 15 (12sk), Motovilov 6, Kalnietis 2, Iljnitski, Kuzminkas 2, Linč 10, Matijuk, Kraford 16, Gordon 7, Jemčenko 1.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike