„Čim sam šutnuo, znao sam da ulazi“

28.11.2020

17:27 >> 17:46

0

Autor: N. St.

Dušan i Marko Mlađan najzaslužniji za trijumf Švajcarske protiv Srbije

„Čim sam šutnuo, znao sam da ulazi“
Copyright Promo/FIBA

Švajcarci slave braću Mlađan. Zahvaljujući Dušanu i Marku su ostvarili veliku pobedu protiv Srbije (92:90). Upravo su njih dvojica kreirali napad koji je doneo poene za trijumf.

– Lopta je išla kod Marka u reketu, pronašao me je u uglu. Čim je lopta izašla iz ruke znao sam da ulazi. Navikao sam na to u klubovima, često sam uzimao poslednje šuteve, ali sam do dobre pozicije došao zahvaljujući radu celog tima – rekao je Dušan.

Presrećan je zbog uspeha.

– Igrali smo sjajnu košarku. Dobro je bilo u napadu sve vreme. Odbrana je u prvom delu bila slabija, u drugom je to bilo bolje. Zaslužili smo trijumf, vodili smo veći deo meča protiv reprezentacije koja je jedna od najboljih na svetu. Zajedno smo već četiri-pet godina, ali je zaista bila čast igrati i pobediti tim kakav je Srbija, posebno što je moje poreklo srpsko – poručio je Dušan.

Pročitajte još: Švajcarci šokirali Srbiju u Finskoj

Njegov brat je takođe bio prezadovoljan.

– Bili smo motivisani od prvog minuta. Znali smo protiv koga igramo, oni su sjajan tim, imaju velika imena. Dali smo sve na terenu, na obe strane. Srećan sam zbog saigrača i trenera, naporno smo radili da bismo ovo uspeli – jasan je Marko.

Na kraju se osvrnuo na prazne tribine.

– Malo je čudno igrati bez navijača. Svesni smo cele ove situacije, nije normalno, ali je tako. Moramo da se adaptiramo na nove uslove i da ponovimo ovakvu igru u ponedeljak protiv Gruzije – zaključio je Marko Mlađan.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike