KRAJ: Srbija izgubila u trileru, Švajcarska slavi braću Mlađan

28.11.2020

14:00 >> 16:36

0

Puleni Igora Kokoškova izgubili meč u balonu u Finskoj

KRAJ: Srbija izgubila u trileru, Švajcarska slavi braću Mlađan
Copyright Promo/FIBA

Loš početak novembarskog “prozora”: Košarkaši Srbije su doživeli poraz u prvom od dva meča u “balonu” u Finskoj.

Posle velike borbe i triler završnice Švajcarska je slavila – 92:90 (28:25, 21:19, 24:28, 19:18).

Pročitajte još: Ovo ne zvuči dobro: Korona ušla u FIBA “balon”

Igor Kokoškov je ponovo bio primoran da “meša” karte usled sukoba FIBA i Evrolige i problema sa sastavljanjem tima, ali ni sve to nije bilo dovoljno da se dođe do bodova. U triler završnici je Dušan Mlađan pogodio presudan koš, a u poslednjem napadu je Dangubićevu ideju osujetio protivnik.

Najefikasniji u srpskom timu bili su Aleksa Avramović (23, 4sk, 4as), Dragan Apić i Danilo Anđušić su dodali po 20, na drugoj strani su briljirala braća Mlađan. Marko je dao 18, Dušan 16 poena.

Dešavanja sa meča pratite na portalu „24sedam“.

40′ – POBEDA ŠVAJCARSKE U TRILERU

Apić poentira pod faulom, daje dodatno slobodno bacanje (90:90). Apić faulira Baldasara koji promašuje oba slobodna bacanja. Anđušić greši prilikom prodora, lopta mu je ispala i od kolena se odbila u aut na 21 sekund pre kraja. Srpski igrači traže od arbitara da pregledaju snimak, što i čine. Ostaju pri prvobitnoj odluci. Dušan Mlađan pogađa pred istek napada. Sudije gledaju snimak još jednom i pokazuju da je nagazio liniju i da je šut za dva, ne za tri, kao i da je na semaforu ostalo pet desetinki, umesto prvobitne tri. (92:90). Kokoškov je tražio tajm-aut. Dangubić je izveo aut, bacio loptu pod koš za Apića, Švajcarci su se odbranili.

39′ – SREĆA UZ SRBIJU

Avramović promašuje trojku, Kovač ostaje sam u ćošku, srećom, trojka ne ulazi u koš. Drama u završnici (90:87).

38′ – PROMAŠAJI I GREŠKE SRBIJE

Zagorac pravi fintu, ostaje potpuno sam, kreće na prodor i promašuje, Kovač daje trojku, a poeni Apića nisu priznati zbog toga što je bio u reketu duže od tri sekunde. Zagorac opet promašuje iz dobre pozicije, Anđušić udara “rampu” Kazadiju. Kovač sprečava kontru Avramovića faulom. Avramović preuzima odgovornost i poentira posle prodora (90:87).

36′ – NESTVARNI POENI ŠVAJCARSKE

Dušan Mlađan sa velike udaljenosti pogađa za tri, Apić je zakucao, ali su sudije pokazale da je Simanić pre toga napravio faul u napadu. To je peta lična za Borišu na nešt oviše od četiri minuta pre kraja (87:85).

35′ – TROJKA NA TROJKU

Apić je iznudio petu ličnu Kotura, pa bio polovičan sa penala. Marko Mlađan pogađa trojku sa oko osam metara, četvrtu iz isto toliko pokušaja (83:78). Anđušić vraša istom merom. Duba zatim u borbi za skok u napadu faulira Apića, to mu je peta lična. Anđušić to koristi, pronalazi Apića koji poentira pod košem, a posle odlične odbrane Anđušić poentira posle prodora (83:85). Anđušić je posle poena tražio faul, sudije su mu pokazale tehničku, ali je pre toga Švajcarska tražila tajm-aut. Marko Mlađan daje poklon penal (84:85).

33′ – AVRAMOVIĆEVI PRODORI

Avramović nastavlja da koristi svoje najjače oružje – prodor. Odbrana je bila fokusirana na njega, pa je loptu odložio za Apića koji lagano poentira. Kutir poentira preko Dangubića (80:77).

32′ – APIĆ MAŠI ZICER, KOKOŠKOV TRAŽI ODMOR

Apić je promašio zicer na obruču. Kazadi je poentirao, Kokoškov reaguje i traži minut odmora (78:72). Po povratku an parket Avramović kreće u prodor i pogađa. Švajcarska ponovo greši prilikom izvođenja auta, pa je Srbija dobila novi napad. Avramović opet ide na prodor, ovog puta je fauliran. Promašio je prvo, dao drugo bacanje (78:75).

31′ – KOVAČ ZA TRI

Jeremić krade loptu, ali Anđušić pravi grešku prilikom driblinga i gubi loptu. Kovač to kažnjava trojkom iz ćoška (76:72).

30′ – ANĐUŠIĆ NE MOŽE SAM, ŠVAJCARSKA VODI

Zagorac nastavlja da promašuje, ali je Jeremić odlično reagovao, obezbedio novi napad, a Anđušić pogodio za tri i izjednačenje (71:71). Baldasar je promašio, a Anđušić kreće na prodor, fauliran je. Danilo je promašio prvo, dao drugo bacanje za prednost (71:72). Međutim, Kazadi kreće u brz napad i vraća vođstvo pred poslednji kvartal (73:72).

29′ – KRAVIĆ SE ISKUPIO

Kravić je napravio faul da spreči lake poene, Duba je dao samo jedno slobodno bacanje. Kravić se potom iskupio zakucavanjem. Zagorac zatim rpavi faul, Baldasar daje oba penala i čuva prednost Švajcarske (71:68).

28′ – ZAGORAC POLOVIČAN

Zagorac je polovičan sa penala, Duba poentira pored Kravića (68:64).

26′ – DOSTA FAULOVA

Veliki broj faulova na obe strane, do poena se stiže uglavnom sa linije penala (66:63).

25′ – APIĆ VRAĆA SRBIJU U IGRU

Apić iz dva pokušaja pod koem nije pogodio. Kazadi poentira, a Marko Mlađan pravi treću ličnu i odmah odlazi na klupu. Apić je dao oba penala (60:56). Simanić sprečava lake poene, ali mu je to četvrta lična. Srbija je posle faula Apića ušla u bonus, pa je tako faul Anđušića poslao Kovača na liniju penala gde je on bio precizan (62:56). Potom verovatno i najbolja akcija “orlova” na meču, Pot pronalazi Apića koji sjajno zakucava, a Švajcarska zatim gubi loptu zbog greške prilikom izvođenja auta, a Apić to kažnjava novim poenima (62:60).

23′ – SJAJAN POTEZ ANĐUŠIĆA

Simanić je siguran sa penala, Nzege zatim “razgrće” odbranu i posle skoka pogađa. Anđušić zatim pravi sjajan potez, uspeva da iznudi faul u šutu za tri poena i pogađa sva tri slobodna bacanja (58:54).

22′ – DALEKOMETNI OBRAČUN

Apić je siguran sa penala. Kovač pogađa za tri, Simanić odgovara istom merom, Dubas pogađa oba penala (56:49).

21′ – DRUGI DEO KAO I PRVI – TROJKE

Ništa se nije promenilo, Švajcarska do prvih poena dolazi trojkom Kotura, uz dosta sreće (52:44).

20′ – ŠVAJCARSKA VODI NA POLUVREMENU

Serija promašaja Srbije u završnici prvog dela. Posle 20 minuta igre Švajcarska ima prednost – 49:44. Kada je statistika u pitanju u selekciji Srbije je najbolji Avramović sa 14 poena (2/2 za dva, 3/3 za tri), dok je kod Švajcaraca najbolji Marko Mlađan sa 15 poena (3/4 za dva 3/3 za tri).

18′ – KOKOŠKOV REAGUJE

Kazadi poentira, Kokškov reaguje tajm-autom (45:44).

17′ – MLAĐAN NASTAVLJA

Zagorac poentira, a Marko Mlađan uprkos dobroj odbrani pronalazi put do koša sa poludistance (43:44).

15′ – KAPITEN PONOVO

Avramović daje još jednu trojku, šestu iz 12 pokušaja za Srbiju. Kazadi daje oba penala (38:40).

13′ – AVRAMOVIĆ ZA VOĐSTVO

Zagorac vraća loptu u koš posle promašaja Jeremića, Marko Mlađan poentira pod faulom, promašuje dodatno bacanje, a Avramović daje trojku za prednost Srbije (33:35).

11′ – TROJKE I DALJE

Nastavljaju se šutevi za tri poena. Dušan Mlađan na jednoj, Aleksa Avramović na drugoj strani (31:28).

10′ – PREDNOST ZA ŠVAJCARCE

Srbija je ubrzala tempo, Anđušić poentira, pa kapiten Avramović krade loptu za brze poene i vođstvo (24:25). Anđušić faulira Dušana Mlađana koji je siguran sa penala. Promašaj Zaogrca za tri, Kraviće hvata loptu, ali Avramoviću beži lopta. Jurkovic je uz zvuk sirene poentirao za prednost svog tima posle prvih 10 minuta (28:25).

9′ – BRAĆA MLAĐAN NEZAUSTAVLJIVA

Švajcarska je u igri zahvaljujući braći Mlađan – Marku i Dušanu. Marko je pogodio posle prodora, Dušan dao trojku, Kokoškov tražio tajm-aut (24:21). Švajcarsci su pogodili šest od sedam šuteva za tri poena u dosadašnjem toku utakmice.

7′ – ANĐUŠIĆ POD FAULOM

Apić koristi grešku odbrane za lake poene iz zakucavanja. Marko Mlađan daje svoju treću trojku na meču. Anđušić poentira pod faulom i daje dodatno bacanje (17:20).

6′ – OBRAČUN U TROJKAMA

Dosta obe ekipe šutiraju za tri u dosadašnjem toku meča. Simanić je postigao još jednu trojku, ali Marko Mlađan i Kazadi ne dozvoljavaju Srbiji da se “odlepi” (14:15).

4′ – SIMANIĆ RASPOLOŽEN

Marko Mlađan daje trojku za Švajcarce, Simanić uzvraća isto merom (6:9). Jurkovic je siguran sa penala, a Dangubić daje novu trojku za Srbiju (8:12).

2′ – KOŠ SIMANIĆA

Simanić se upisuje u strelce, Dangubić promašuje za tri (3:4).

1′ – PRVI POENI DANGUBIĆA

Meč počinje poenima Dangubića posle prodora, Kovač daje trojku na drugoj strani (3:2).

15:28′ – STARTNA PETORKA SRBIJE

Srbija meč počinje u petorci: Peno, Dangubić, Anđušić, Simanić, Apić.

15:06′ – TRENING U TOKU

Srpski košarkaši treniraju u dvorani pred start utakmice.

Promo/KSS

Promo/KSS

15:02′ – “ORLOVI” SU STIGLI

Košarkaši Srbije su stigli u dvoranu uoči početka utakmice.

Promo/KSS

Promo/KSS

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike