Bajić pred drugi susret sa Zvezdom: Imamo šansu da ih dobijemo i vratimo seriju u Beograd

06.05.2021

13:47 >> 15:22

0

Autor: M. R.

Igokea dočekuje crveno-bele u petak od 18.30

Bajić pred drugi susret sa Zvezdom: Imamo šansu da ih dobijemo i vratimo seriju u Beograd
Copyright MN Press

Druga utakmica polufinale serije između Igokee i Crvene zvezde igra se u petak od 18.30 u Laktašima. Crveno-beli imaju meč loptu za ulazak u finale ABA lige, a ekipa Dragana Bajića želi da produži sezonu bar još malo. Prvi meč u Beogradu bio je neizvestan tokom 30 minuta, a onda je tim Dejana Radonjića slomio otpor rivala i stigao do vođstva 1-0 u seriji.

Ono što me brine to su poslednjih 10 minuta igre, odnosno šest minuta kada je bilo plus šest za Crvenu zvezdu, jer smo mi tada prestali da igramo košarku – rekao je pred drugi okršaj trener Igokee Dragan Bajić. – Dok smo imali agresivnosti i maksimalno poštovali sve što smo se dogovorili bili smo dobri i bili smo konkurentni, čim smo se povukli i nismo bili dovoljno agresivni to je Zvezda znala da iskoristi i da kazni.

Crveno-beli su kao najveći favoriti ušli u plej-of, dok je Igokee ušla kao ekipa koja bi mogla da napravi još neko iznenađenje, kao što se često dešavalo tokom ligaškog dela…

– Rekao sam i igračima da sam smiren pred ovu polufinalnu seriju, nisam osećao pritisak, jedino taj adrenalin koji je u meni hteo sam da prenesem na svoje igrače. Rekao sam im u svlačionici da se retko kad ukaže prilika da igraš polufinale plej-ofa, a ono što sam pokušao da dođe do njihovih glava da ne žele da se zadovolje samim plasmanom, da nemaju taj voljni momenat i želju da se bore za ulazak u finale i da se bore za trofej. Ponavljam igrali smo dobro 35 minuta i pružili dobar otpor, međutim ostaje za analizu poslednjih pet minuta. Imali smo probleme u poslednje vreme sa povredama Atića, Karmajkla i Klemonsa, samim tim što nisu bili u trenažnom procesu sigurno otežava da ovaj tim bude u dobroj formi. Jedan igrač iz ovog tima kada fali mi imamo problem, to se možda i osetilo na ovoj utakmici, pokazalo se da možda i nismo u onoj formi u kojoj smo bili tokom većeg dela sezone.

Pročitajte još

Igokee se neće predati sigurno, pokušaće sve da učini na terenu da bi izborila majstoricu.

– Ja kao trener imam želju da seriju vratim u Beograd, imamo šansu da na domaćem parketu dobijemo Crvenu zvezdu. Moramo biti maksimalno fokusirani na zadatke koje postavimo sebi, koncetracija mora da bude na najvišem nivou i mormao imati više raspoloženih igrača kada je napad u pitanju, u odnosu na prvu utakmicu, ako želimo da ostvarimo pobedu. Nadam se dobroj reakciji, dobroj utakmici i ako nam se ukaže prilika siguran sam da ćemo je znati iskoristiti i seriju vratiti u Beograd – zaključio je Dragan Bajić, zvanično najbolji trener u ABA ligi ove sezone.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike