Lokomotiva preživela „srpski“ Lijetkabelis, Hamburg mučio i Huventud

26.10.2021

21:20

0

Autor: A. Š.

Ekipa Nenada Čanka tek u finišu poklekla protiv favorizovanih Rusa

Lokomotiva preživela „srpski“ Lijetkabelis, Hamburg mučio i Huventud
johnathan-motley-lokomotiv-kuban-krasnodar-photo-karolio-kavolelio-lietkabelis-ec21 - Copyright Eurokup/Karolio Kavolelio/Lietkabelis

Zanimljvo je bilo veče u Partizanovoj grupi Evrokupa. Lokomotiva je u poslednjim sekundama uspela da slomije otpor Lijetkabelisa, dok je Hamburg i protiv Huventuda pokazao da se nikada ne predaje unapred i kada deluje da je sve već rešeno.

Nije mnogo nedostajalo da favorizovani Rusi polože koplja pred ekipom „srpkim“ Lijetkabelisom 85:84 (23:24, 19:21, 26:19, 17:20).

Ekipa Nenada Čanka, čiji dres nose Nikola Radičević i Đorđe Gagić, sjajno se predstavila protiv gostiju iz Kubana, kojima je trijumf, trojkom 33 sekunde pre kraja, osigurao Ilnitski.

Mekolum je sa 18 poena bio najefikasniji u pobedničkom timu, Motli je postigao poen manje, Kid je dodao 14, dok je Tompson uz 12 poena imao i 11 asistencija. U ekipi Lijetkabelisa Gagić i Radičević postigli su po sedam poena.

Iako rezultat govori da je Huventud ostvario rutinsku pobedu, Hamburg se odlično držao u Badaloni do poslednjih pet minuta meča – 73:56 (17:21, 17:9, 18:15, 21:11).

Slično kao i u meču s Partizanom prošle nedelje, Nemci su se uporno vraćali u meč protiv španskog tima, koji nije mogao da se opusti ni u 33. minutu, pri rezultatu 61:47. Košarkaši Hamburga su napravili seriju 9:0 i prišli na „samo“ pet poena minusa četiri minuta pre kraja, ali potom do poslednjeg zvuka sirene nisu postigli nijedan poen, što je Hunvetud iskoristio da osigura ubedljiv trijumf sa 12 uzastopnih poena.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

U B grupi Gran Kanarija je kao gost bila bolja od Promiteasa 85:81, dok je Bursa, takođe na gostovanju, slavila protiv Venecije 70:62.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike