Povreda Davidovca pokvarila utisak! Radonjić: Pao je jak Bajern, pobedio je tim!

17.12.2021

22:39

0

Autor: Milan Nastić

Velika pobeda, hvala navijačima na podršci

Povreda Davidovca pokvarila utisak! Radonjić: Pao je jak Bajern, pobedio je tim!
CRVENA_ZVEZDA_vs_BAYERN_39 - Copyright MN Press

Veliku pobedu izvojevali su u petak uveče u dvorani „Aleksandar Nikolić“ košarkaši Crvene zvezde. U 16. kolu Evrolige, crveno-beli su posle velike borbe, u sjajnoj atmosferi beogradskog hrama košarke, srušili minhenski Bajern 81:78.

Strateg srpskog i regionalnog šampiona Dejan Radonjić nije krio zadovoljstvo posle važne pobede.

- Velika pobeda za nas, bilo je važno da slavimo uz raspored koji imamo. Gosti su imali u prvom poluvremenu dosta ofanzivnih skokova, počeli smo sa puno grešaka u odbrani. Međutim moram da budem zadovoljan sa odličnim šutem za tri poena. Na kraju smo imali nekoliko dobrih dodavanja, pametnih poteza, pogodili smo važne šuteve - rekao je na konferenciji za medije posle meča Radonjić.

Iskusni strateg prokomentarisao je čak 11 ofanzivnih skokova nemačkog tima u prvom poluvremenu.

Nisu to bili sve klasični skokovu, u nekim situacijama su ničije lopte završavale kod njih u rukama. A dali su nam puno koševa posle toga. To je oslikavalo rezultat nakon 20 minuta, s obzirom da smo šutirali sjajnih 7/9 za tri. Držali smo se napadom - kazao je Radonjić i dodao:

- Moramo da budemo svesni da igramo u teškom ritmu, i naravno da mora da bude grešaka. U završnici kada se lomilo, bili smo jako dobri. Igrali smo protiv sjajne ekipe, koja ima veliki kvalitet i iskustvo. Jako je teško igrati takve mečeve, na par dana, a da ne pravimo neke greške.

Radonjić nije želeo da izdvaja pojedince, istakavši da je večeras pobedio tim, a uoči predstojećeg meča AdmiralBet ABA lige protiv Borca u "Pioniru" (nedelja, 18.45) rekao je da očekuje lošu utakmicu.

- Potrudićemo se da igramo što bolje, da bismo pobedili. To je ideja. Od početka smo imali toliko problema sa povredama i sada smo ostali bez jednog igrača. Trudimo se da izvlačimo maksimum. Trudićemo se da sa što manje poraza završimo ABA ligu. Nosićemo to ponosno i da kada dođu završe borbe, da to bude kako treba - kazao je crnogorski stručnjak, dodavši da Davidovac verovatno neće biti spreman za Borac.

- Ne mogu sada još ništa da kažem, do subote ujutru teško da ćemo nešto više znati. Ali, gledajući kako je ona situacija izgledala, utisak mi je da neće igrati protiv Borca.

Nije Radonjić želeo da propusti priliku da se zahvali publici na velikoj podršci.

- Rekao sam u najavi da nam je to potrebno. Protiv Barselone i sada protiv Bajerna me je dotaklo. Podsetilo na ono što sam imao priliku da osetim mnogo puta u prošlosti. Uz sve ono što prolazimo, a ne vidim da se to razume, bilo nam je stalo da iz ovoga raspored izađemo. Morali da izvučemo zadnji atom snage. Svi smo morali da igramo, da bi se savladao jedan ovako odličan protivnik. Došli su po pobedu, igrali su odličan meč - završio je Dejan Radonjić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike