Partizanu ne prija najprijatnije iznenađenje Evrolige: Crno-beli navijaju protiv Rusa

17.12.2021

09:26

0

Uniks iz Kazanja je tim o kome se priča ovih dana...

Partizanu ne prija najprijatnije iznenađenje Evrolige: Crno-beli navijaju protiv Rusa
20211126ivZvezdaUniks30 Cropped - Copyright MN Press

Uniks iz Kazanje apsolutni hit Evrolige. Jeste Olimpijakos treći na tabeli, igra sezonu kakva mu se poduže nije dogodila, ali ipak ruski tim koji stoji na petoj poziciji mami poglede. Ipak, važno je reći da navijači Partizana neće podržavati tim Velimira Perasovića u najjačem evropskom takmičenju. 

Pravila kažu sledeće: Osvajač Evrokupa obezbediće mesto u Evroligi sledeće sezone, dok će taj put čekati i finalistu ukoliko Monako i Uniks ne pronađu mesto među najboljih osam posle “ligaškog dela” Evrolige. Naravno, sve to važi ukoliko ne dođe do promena pravila, što ne bi bio prvi put.

A, za sada deluje da je Uniks na dobrom putu da bude među osam najboljih. I može potencijalno da napravi problem crno-belima u nekoj od kombinacija koje su vezane za to da tim Željka Obradovića završi kao drugi u Evrokupu. 

Posebno je impresivna bila pobeda Uniksa protiv moćnog CSKA u gostima od 88:67. Toliko je Perasovićev sastav bio dominantan da su Armejci najavili da će kazniti igrače sa 10% od januarske plate.

MN Press
 

Uniks je pravo otkrovenje sezone, a došao je u Evroligu kao finalista prošlogodišnjeg izdanja Evrokupa (u finalu poražen od Monaka). Ušao je u elitu kao finalista zato što Valensija tada nije završila među najboljih osam. Slepi miševi bili su deveti, a to je značilo da Uniks može da krene da gradi projekat.

Na klupu je stigao Velimir Perasović umesto Dimitrisa Priftisa. Od igrača su ostala četvorica pojedinaca, među njima i Ajzea Kenan koji je imao velikog uticaja na dobre igre ruskog tima.

U Kazanj je stigao Mario Hezonja posle neuspešnih rola u NBA i Panatinaikosu i proigrao je kod zemljaka Perasovića. Postiže 14 poena po meču i šutira 58,2% za dva.

U ruski tim stigao je i Lorenzo Braun, bivši plejmejker Crvene zvezde, kao i Tonje Džekiri ispod koša.

Sve se to dobro izmiksovalo, pa sada Rusi imaju CSKA, Zenit i Uniks među osam najboljih u Evroligi u ovom momentu.

Partizan će navijati da Uniks ne uđe među osam. Za svaki slučaj.

BONUS VIDEO

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike