Zvezdin plej "školovao" najboljeg trojkaša NBA! Gde su "orlići" koji su oborili Stefa Karija u finalu SP 2007 (FOTO)

16.12.2021

12:00

0

Autor: 24sedam

Stef Kari protiv "orlića" u borbi za zlato postigao samo šest poena

Zvezdin plej "školovao" najboljeg trojkaša NBA! Gde su "orlići" koji su oborili Stefa Karija u finalu SP 2007 (FOTO)
220065_srbija-usa4a - Copyright MN Press

Najbolji trojkaš u istoriji NBA Stef Kari igra verovatno jednu od najboljih sezona u karijeri, ali pre više od 14 godina u Novom Sadu nije delovao tako strašno kao danas.

Tada je Kari sa svojim saigračima iz U19 selekcije SAD igrao finale protiv odgovarajuće selekcije Srbije, a "orlići" koje je okupio selektor Miroslav Muta Nikolić trijumfom su završili Mundobasket postali prvaci sveta - 74:69 (22:14, 21:16, 14:17, 17:22).

Zanimljivo je da se Kari u finalu provukao direktnom čuvaru Stefanu Markoviću sa svega šest ubačenih poena. Utakmicu života odigrao je Mladen Jeremić iz FMP, koji je postigao 24 poena, a odmah iza njega po učinku bio je Milan Mačvan sa 19 poena i deset skokova. Marković je zajedno sa Stefanom Stojačićem izgarao u odbrani protiv Karija, ali zato su "orlići" ostali bez njegovog učinka u napadu i ta ocena da je on pre svega odličan defanzivni igrač prati ga i do danas kada kao član Crvene zvezde polako privodi kraju karijeru.

Interesantno je da su se iz ovog tima koji je igrao u finalu već sa terena povukli Marko Kešelj i Milan Mačvan. Jeremić igra u Rumuniju, Dušan Katnić je prema informacijama koje se mogu pronaći na internetu trenutno igrač u Arilju, Petar Despotović je u Žarkovu, Aleksandar Radulović u Žitko Basketu, Stefan Stojačić se "prekvalifikovao" i sada je jedan od najboljih igrača 3X3 na svetu. Krilo Marko Čakarević nastupa u drugoj ligi kao igrač Stara iz Novog Sada, Miroslav Raduljica se još traži klub posle raskida sa ekipom iz Južne Koreje, dok je Slaven Čupković poslednji put bio igrač Sloge. Centar ove ekipe Boban Marjanović jedini se iz ove generacije i dan-danas sastaje sa Stefom Kariju u NBA.

Kod Amera je najbolju karijeru napravio Kari, od košarke su se oprostili Porter, Flin, Boldin... U Evropi igraju Lajti, bivši Zvezdin centar Dion Tompson, Holis, dok su u NBA Deandre Džordan i Patrik Beverli.

Srbija - SAD 74:69 (22:14, 21:16, 14:17, 17:22).

Srbija: Jeremić 24, Despotović, Katnić 7, Marković, Kešelj, Radulović, Stojačić 14, Čakarević 6, Mačvan 19, Raduljica 2, Marjanović 2, Čupković.

SAD: Porter, Kari 6, Flin 3, Beverli 15, Boldin, Lajti 9, Grin 1, Morgan 10, Tompson 16, Holis 3, Bejzli 5, Džordan 1.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike