Jokić je u odbrani kao Folksvagenov Golf u Lamborgini ligi: "Šta je sa Džokerom"

15.12.2021

13:52

0

Amrikanci se ponovo dotakli srpskog centra i MVP priznanja

Jokić je u odbrani kao Folksvagenov Golf u Lamborgini ligi: "Šta je sa Džokerom"
jokic i deca - Copyright Profimedia

Najbolji srpski centar i prošlogodišnji MVP u NBA ligi, Nikola Jokić, i ove godine svajno predvodi svaj tim, Denver Nagets. Međutim, na tom putu je gotovo usamljen.

Zato i ne čudi slabiji skor koji Denver u ovom trenutku ima, 14-13, te je potrebno čudo da završe u plej-ofu. Mnogi analitičari su ocenili da bi Denver bez Nikole bio u daleko lošijoj situaciji.

Jokić je ove sezone bez premca vođa svog tima, a to nije promaklo ni pojedinim novinarima. Jedan oda njih je i Nik Rajt koji je u podkastu "Prve stvari prvo" sumirao utiske o Srbinu.

- Šta je sa Džokerom? Tim nije veoma dobar, on je vrlo dobar. Rekao sam da je on bio najgori MVP još od Dejva Kovensa iz 1973. godine i stojim pri tome. Ali to je bilo prošle godine, ova je nešto drugo - kaže Rajt.

Nagetsi imaju velikih problema zbog povreda, pa tako sa ekipom već duže vreme nisu Majkl Porter, Džamal Marej i Pi Džej Dozijer, što se sigurno odrazilo i na Jokićev učinak.

- Nikola je naš najbolji igrač. On je najbolji u ligi. Mnogo smo bolji tim kada je on na parketu i spreman da igra - jasan je trener Nagetsa Majkl Meloun.

Takođe, paklena konkurencija za MVP titulu ove sezone sigurno će ubrojiti i Srbina, ali su favoriti poput Stefa Karija, Kevina Durenta i Janisa Adetokumba ipak ove sezone možda bliži tom priznanju. 

- Nikola Jokić je u odbrani kao Folksvagenov Golf u Lamborgini ligi. Efikasan je. Efektan. Ali ne upada odmah u oči. Ne razmeće se. Ne preslikava se lako na poster, to jednostavno funkcioniše - reči su kolumniste Denver Posta Šona Kilera.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike