Obradović otvoren posle prvog poraza kod kuće: Igrali smo pogrešno, bili smo dekoncentrisani

11.12.2021

20:19

0

Trener Partizana otkrio i šta je sa Panterom i Koprivicom

Obradović otvoren posle prvog poraza kod kuće: Igrali smo pogrešno, bili smo dekoncentrisani
KATA2299 - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Partizan je pretrpeo prvi poraz u sezoni kod kuće, pošto je Cedevita Olimpija bila bolja i slavila u 11. kolu AdmiralBet ABA lige.

Trener crno-belih Željko Obradović priznao je da su Ljubljančani bili bolji, a ocenio je da je njegov tim izgubio zbog loše odbrane.

- Čestitam ekipi Cedevita Olimpije na zasluženoj pobedi. Mislim da su igrali veoma dobro. Rekao sam u pripremi utakmice da je to tim koji je promenio roster i da igraju izvanredno napadački. To su pokazali večeras, njihovi spoljni igrači su kontrolisali utakmicu. Večeras su nam pravili probleme. Mi nismo ni približno bili na nivou odbrane koji igramo u poslednje vreme. Pritom smo igrali bez Kevina Pantera, a u drugom poluvremenu nisam mogao da računam na Balšu Koprivicu, koji je izvrnuo zglob. Utakmica je izgubljena u odbrani. Još jednom čestitke protivniku na pobedi. Hvala navijačima na bodrenju tokom cele utakmice.

On nije mogao da kaže koliko će tačno odsustvovati.

- Medicinski deo stručnog štaba je odlučio da Kevin ima povredu koja je mogla da dovede do ozbiljnijeg pogoršanja. Ima tretman, koliko tačno će odsustvovati, šta je u pitanju, to treba da pitate našeg lekara, on će vam odgovoriti. Ono što ja znam je da je zdravlje igrača na prvom mestu. Ja sam se složio sa procenom i time da ne bude u sastavu.

Pomenuli ste da odbrana nije bila na odgovarajućem nivou. Zašto je to tako?

- Igrali smo pogrešno, zato što smo pred utakmicu pripremali na način da se ti njihovi kreatori zaustave. Uvek smo kasnili, imali dilemu šta se u kom trenutku radi. Nije prvi put na ovoj utakmici, to je stvar koncentracije i na tome igrači moraju da rade. Mi smo pokušavali da menjamo odbranu, ali to nije bilo na zadovoljavajućem nivou. Pričamo o igri jedan na jedan, a posle dva na dva. Gde su oni kreatori odigrali izvanredno, a onda mi slabo slobodna bacanja i dosta izgubljenih lopti. Ali, one nisu posledica toga što su oni agresivni, nego naše dekoncentracije, mi smo im bacali direktno lopte u ruke i to je posledica dekoncetracije.

Partizan u sredu u Evrokupu dočekuje Šlonsk iz Vroclava.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike