Obradović jasno poručio ko nosi zasluge za slavnu istoriju Partizana: Da nije njega ne bi bilo crno-belih

06.12.2021

06:45

0

Autor: 24sedam

Trofejni trener crno-belih kaže da je preokret u Partizanu napravljen dolaskom slavnog Čačanina

Obradović jasno poručio ko nosi zasluge za slavnu istoriju Partizana: Da nije njega ne bi bilo crno-belih
20211117npObradovicZ2 - Copyright MN Press

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović vidi u legendarnom Draganu Kićanoviću najznačajnijeg čoveka za istoriju crno-belih, jer je svojevremeno klub postavio na zdrave noge i privukao mlade igrače poput Divca, Paspalja, Đorđevića, Nakića...

Obradović za svoju trenersku karijeru kaže da se gradila radom i učenjem od velikana kao što je bio profesor Aca Nikolić, dok je za njegov dolazak iz Borca u Partizan čuveni Moka Slavnić jednako zaslužan kao i Kićanović.

- Da, Kićanović je najznačajniji čovjek u istoriji Partizana. Verujem da mnogi dele moje mišljenje. On je došao i promenio istoriju Partizana, u smislu da je počeo da osvaja titule, postao pravi klub i to je dovelo do toga da mladi i talentovani igrači prepoznaju i dolaze u klub. To je zasluga Kićanovića i pravljenje generacije sa Divcem, Paspaljem, Đorđevićem, Nakićem i nakon toga dolasci Rebrače, Lončara, Danilovića. Partizan ima istoriju koja je neverovatna. Ako pogledate šta su igrači osvojili kroz svoje karijere koji su prošli kroz naš klub, od Olimpijskih igara, do Svetskih i Evropskih prvenstava, pa kroz klupska takmičenja, sve je zaista fascinantno. Dragan Kićanović i ja oduvek smo imali poseban odnos i ponosan sam na prijateljstvo koje imam sa njim - rekao je Obradović u intervjuu za Javni servis Republike Srpske.

Trofejni stručnjak još jednom se osvrnuo na svoje trenerske početke i učitelje:

- Mene i moje razmišljanje o košarci promenio je profesor Nikolić. Јa sam 1979. godine bio kapiten Borca iz Čačka i to je jedina titula tog kluba u staroj Јugoslaviji. Osvojili smo juniorsko prvenstvo Јugoslavije. Bio sam takozvani plejmejker ali košgeter i kada sam počeo rad sa Borcem, na moju sreću profesor Nikolić je došao da radi u Čačak, mnogo smo razgovarali. Posle toga došlo je i do saradnje sa mnom u Partizanu, kako je govorio, kao moj pomoćni trener. Bio sam neko ko je uvek spreman da pomogne saigračima i da sluša trenera. Imao sam sreću da sam radio sa Laletom Lučićem, Mokom Slavnićem, koji je takođe zaslužan, zajedno sa Kićanovićem, što sam iz Borca prešao u Partizan. Istakao bih i rad sa Duletom Vujoševićem i u reprezentaciji sa Dudom Ivkovićem. Svi su to ljudi koji su i te kako uticali na moju karijeru. Iz igračkih dana je proistekla želja da se kasnije bavim ovim čime se danas bavim. Najveća je sreća je da radiš ono što voliš, a ja moj posao i poziv volim bezgranično.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike