Obradović potpuno iskren: Igokea je dominirala, ali takav je sport, ovaj preokret su nam doneli navijači

04.12.2021

20:43

0

Crno-beli su uspeli da se "vrate iz mrtvih"

Obradović potpuno iskren: Igokea je dominirala, ali takav je sport, ovaj preokret su nam doneli navijači
20211117npObradovicZ2 - Copyright MN Press

Partizan je večeras ubeležio ogromnu pobedu nad Igokeom. Rezultatski ne toliko, iako je svaki trijumf u AdmiralBet ABA ligi važan, koliko psihološki. Gubio je pet minuta pre kraja sa 10 razlike i na kraju smogao snage da trijumfuje.

Željko Obradović je odao počast i Igokei, ocenivši da bi i njen trijumf bio apsolutno zaslužen. On je ocenio da su navijači Partizana najzaslužniji za preokret.

- Igokea je igrala izvanrednu utakmicu i da je pobedila, to bi bilo zasluženo. To je sport, igrali su izvanredno, dominirali na utakmici, ali dešavaju se i ovakvi preokreti, a preokret se dogodio isključivo zahvaljujući energiji sa tribina. Podigli su ekipu, koja se borila – rekao je on.

Partizan je tokom većeg dela meča gubio, a opet je najviše problema imao u napadu.

- Nismo igrali pametno, odbrambeno da, ali napadački ponovo loše i to je ono o čemu pričamo i na čemu radimo na treninzima. Neverovatno je da smo u poslednjoj četvrtini ubacili četiri trojke, veoma važne. Kada se pogleda statistika, ostalo vreme 2/20. Kad šutiraš za tri i kad se ubaci, onda je to drugačija utakmica. Još jednom, zaista želim da čestitam igračima i stručnom štabu Igokee na pripremi utakmice i svemu što su uradili i želim im mnogo sreće.

Pitanja mu nije trebalo postavljati:

- Ne mogu da se ne zahvalim navijačima, ovo je jedinstveno nešto. Podigli su tim i ovo je praktično njihova pobeda. Mi ćemo nastaviti da analiziramo zašto ulazimo u neke situacije, pre svega napadački koje nas dovode da šutiramo brzopleto ili gubimo lopte brzopleto. Takođe, u odbrani ima problema, jer insistiramo da menjamo odbranu. U nekim trenucima je bilo veoma dobro, u nekim smo veoma lako primali poene. Nastavićemo da radimo, već sutra putujemo u Francuskoj, čeka nas težak period.

Novinari su trenera pitali za karakter ekipe.

- Uvek će da se tako kaže kad se okrene rezultat. Bacali smo se po parketu, tačno, ali bilo je i gluposti. Kada se pobedi, sve to drugačije izgleda. Dobili smo energiju sa tribina, igrači su dali sve što su mogli u ovom trenutku, tako da smo napravili praktično neverovatan preokret. Žao mi je Igokee, čestitao sam igračima i treneru. Sport je takav, nepredvidljiv.

Bonus video:

Na kraju je Obradović hteo da zahvali domaćinu.

- Hvala svim ljudima iz Igokee na fantastičnom gostoprimstvu. Tu mislim pre svega na mog kolegu Dragana Bajića, zatim Vuka Radivojevića, video sam tamo i predsednika Mileta Dodika. Sve su to naši sportski prijatelji, nadam se da ćemo moći da im uzvratimo gostoprimstvom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike