Partizan pobedio posle neviđene drame! Mučio se dugo i na kraju oteo trijumf Igokei

04.12.2021

19:17

0

Retko viđena drama u Laktašima

Partizan pobedio posle neviđene drame! Mučio se dugo i na kraju oteo trijumf Igokei
Igokea_Partizan-13 - Copyright AdmiralBet ABA liga/Igokea m:tel/Nikola Vuruna

Igokea je dva puta vodila +14, a pet minuta pre kraja utakmice imala je i 10 poena prednosti, ali je Partizan uspeo da se vrati, preokrene i na kraju slavi u 10. kolu AdmiralBet ABA lige!

Na kraju, Igokea - Partizan 68:70 (15:16, 20:12, 19:19, 14:23)

U jako tvrdoj utakmici, prepunoj grešaka, sa mnogo izgubljenih lopti, na kraju je heroj ispao Uroš Trifunović, koji je planski fauliran 14 sekundi pre kraja, ali je mirno pogodio oba bacanja. Nakon toga je Igokea imala napad za pobedu, ali su se crno-beli odbranili.

Treba istaći i Kevina Pantera, koji je imao još jedno loše šutersko veče, ali je dva minuta pre kraja postigao trojku kojom je sačuvao crno-bele u igri. To mu je bio tek drugi pogodak posle osam pokušaja. Potom je u poslednjem minutu dao dva bacanja.

Partizan je prvi poveo, Igokea uzvratila, a onda su crno-beli u finišu prve četvrtine došli do minimalne prednosti, koju su povisili na osam poena u drugoj – 17:25. Tada je Dragan Bajić, zvanično najbolji trener u AdmiralBet ABA ligi prošle sezone, uzeo tajm-aut, a Igokea je napravila seriju 18:3 za vođstvo 35:28 na kraju prvog poluvremena.

Obe ekipe su se jako mučile u napadu, dok je odbrana crno-belih bila na nivou.

Igokea se raspucala u drugom poluvremenu, pogađali su Voler, Starks, Jošilo, a domaći tim je vrlo brzo otišao na +14. Kao i ranije ove sezone, Partizan se nije predavao, tako da je u jednom trenutku napravio seriju 7:0 i prišao na vrlo dostižnih sedam poena "minusa" pred poslednju četvrtinu.

Onda je krenula rovovska borba do poslednjeg atoma snage u poslednjoj četvrtini. Igokea je zaustavila nalet, pet minuta i devet sekundi pre kraja imala je 10 poena prednosti, 63:53, ali su crno-beli opet pokazali pobednički karakter.

Smailagić je pokrenuo crno-bele žestokim zakucavanjem, a onda i trojkom, kojom je primakao Partizan na dva poena zaostatka, a onda je Ledej doneo izjednačenje. Dvorana u Laktašima je "eksplodirala", kao da se igralo u Beogradu, ali je tada krenuo "rat"!

Jošilo je pogodio trojku, vratio je Panter, koji je posle dao oba penala za novo vođstvo. Ipak, sjajni Voler pogađa za izjednačenje 68:68, na 24 sekunde do kraja. Posle tajm-auta Obradovića, planski je fauliran Uroš Trifunović, koji mirno pogađa oba bacanja.

Bajić je posle toga zvao svoj poslednji tajm-aut i nacrtao akciju za poslendjih 14 sekundi. Sjani Voler je promašio trojku za pobedu, a onda uhvatio ofanzivni skok, ali je promašio i šut za produžetak, tako da je doneo Partizanu veliko slavlje.

Igokea: Starks 9, 8as, Robinson, Tanasković 2, 5sk, Radanov 8, 5as, Jošilo 11, Ilić, Stivens 81 (7sk), Voler 18, 6sk, Fundić, Đorđević 2

Partizan: Panter 7, Ledej 14, Zagorac 4, 5sk, Avramović 5, Koprivica 2, Dangubć, Smailagić 15, Miletić, Mur 5, Glas, Trifunović 12, Madar 6, 5sk, 4as.

AdmiralBet ABA liga, 10. kolo

Petak:

Split : Borac   66 : 80

Subota:

Mornar - Mega 79:75

Igokea - Partizan 68:70

FMP - Krka

Nedelja:

Cedevita Olimpija - Zadar

Budućnost - Studentski centar

Ponedeljak:

Crvena zvezda - Cibona

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BLOG UŽIVO:

Odbranio se Partizan, to je kraj meča!

40. minut: Jošilo faulira Trifunovića, Bajić hoće da preuzme sudbinu u svoje ruke. Trifunović pogađa oba! Još 14 sekundi. 68:70. Tajm-aut Igokea.

40. minut: Panter daje oba bacanja, Voler uzvraća, 68:68! Tajm-aut za Obradovića, još 24 sekunde do kraja.

38. minut: Jošilo daje trojku, a onda vraća Panter! To mu je tek drugi pogodak na utakmici - 66:66. Još 1:40 do kraja.

38. minut: Panter krade loptu, Ledej zakucava! Pre minut "i kusur" je Igokea imala +10, sada je - 63:63

37. minut: Smailagić daje koš, pa trojku i Partizan prilazi na dva poena manjka! 63:61

36. minut: Mur pogađa trojku! Nije ovde gotovo ništa, vodiće se borba do kraja. Sudija sada opominje Obradovića. 63:56

36. minut: Radanov i Đorđević prekidaju nalet Partizana i vraćaju dvocifrenu prednost za Igokeu – 63:53. Tajm-aut Obradovića.

35. minut: Serija promašaja, kako za tri, tako sa "zicera", izgubljene lopte, prilično je haotična situacija na terenu. Ipak, Igokea i dalje vodi, a vreme ističe – 59:53.

32. minut: Ulazimo sada u pravu dramu, oba tima se "nude" jedan drugom, ali i greše. Avramović sada postiže lake poene i otvara dramu – 57:53

32. minut: Stivens je dao koš, Trifunović uzvraća trojkom! U igru se vraća Panter, koji je propustio celu treću četvrtinu. 56:50

Kraj treće četvrtine, 54:47

30. minut: Kraj treće četvrtine: Partizan je poenima Madara smanjio prednost, ali je Zagorac vezao promašaje. Ipak, posle još jedne dobre odbrane Ledej pogađa, ali promašuje dodatno bacanje. Delovalo je da će Igokea ići na +20, dva puta je imala 14 poena prednosti, ali je Partizan uspeo da priđe. 54:47

28. minut: Mnogo, mnogo greši Partizan i pored slabog napada. Sada je posle promašenog drugog bacanja Ledej izbacio loptu u aut i dao Igokei novi napad, ali je odbrana crno-belih to zaustavila. Generalno, odbrana Beograđana je na nivou, ali je napad baš, baš loš. Ledej onda zakucava uz dodatno bacanje, koje pogađa za 54:43

26. minut: Avramović daje koš osle dobre odbrane, a Bajić odmah reaguje tajm-autom. 48:38

25. minut: Pokušava Partizan da prekine ovu seriju, ali nema raspoloženih igrača u crno-belom, ali imaju malo sreće, jer šut Jošila za tri izlazi iz obruča. Mnogo greše crno-beli, tokom celog meča se muče u napadu. Smailagić pogađa oba bacanja za 48:36 na polovini treće četvrtine.

22. minut: Starks uzvraća trojkom, Igokea čuva prednost, a posle promašaja Partizana Jošilo daje još jednu! 44:30 

22. minut: Drugo poluvreme počelo je trojkom Jošila i to je dvocirena prednost za Igokeu - 38:28. Smanjuje Ledej sa penala na 38:30

Stigle su fotke sa utakmice, uživajte:

Partizan je imao svoju maksimalnu prednost od osam poena pri 17:25. Tada je Dragan Bajić, najbolji trener lige prošle sezone, pozvao tajm-aut, a Igokea napravila seriju 11:3 i došla do svoje najveće prednosti - 35:27. Sve je to urađeno na krilima Antabije Volera, koji je dao tri trojke i prvo poluvreme završio sa 13 poena. Stivens je dodao 11, a Starks i Radanov po četiri za Igokeu.

U Partizanu do poluvremena niko nije bio "dvociren". Smailagić je postigao šest poena, Trifunović i Ledej su dali po pet, a Zagorac četiri poena.

Panter je u velikom problemu, ima tri lične i šut iz igre 1/7.

Kraj prvog poluvremena, 35:27

20. minut: U penal završnici je Igokea bila bolja, a Stivens snalažljiviji, tako da je došla do četiri poena prednosti, 32:28. Domaći tim je imao 17 sekundi za poslednji napad, Bajić je pozvao tajm-aut i pozvao akciju, a Voler pogađa sa skoro osam metara! 35:28 na poluvremenu.

18. minut: Igokea sada pravi seriju od 9:0 i vraća vođstvo za 26:25. To prekida Trifunović sa poludistance za 26:27

17. minut: Urodio je plodom tajm-aut Bajića, tako da je Igokea vezala pet poena i smanjila na 22:25. Sada Obradović traži tajm-aut.

16. minut: Madar daje koš, pa Trifunović trojku! Bajić traži tajm-aut – 17:25

15. minut: Smailagić žestoko zakucava, a onda Voler daje koš, posle skoro sedam minuta igre i prekida seriju Partizana 9:0. Sada je 17:20

14. minut: Rezultat se nije menjao, ali imamo prvi tajm-aut na utakmici, na šest i po minuta pre kraja poluvremena. Jako, jako tvrda utakmica, i dalje je 15:18...

13. minut: Zagorac prekida "sušu" i pogađa koš, što su prvi poeni u četvrtini posle skoro dva miunta. 15:18

12. minut: Bez poena u prvom minutu druge četvrtine. Oba tima su u napadačkom kontraritmu, ali igraju dobru odbranu. Mnogo grešaka, mnogo faulova do sada, jako tvrd meč.

Kraj prve četvrtine, 15:16

10. minut: Ledej pogađa prvu trojku na meču i vraća vođstvo 13 sekundi pre kraja četvrtine! 15:16. To je kraj prve četvrtine.

9. minut: Antabija Voler pogađa trojku! Na drugoj strani, Partizan ima 0/6 u šutu za tri, dok je Zagorac promašio oba bacanja, ali Avramović hvata ofanzivni skok i crno-beli dobijaju ekstra posed, ali Smailagić biva fauliran, a onda siguran sa penala. Mnogo je faulova u prvoj četvrtini. 15:13

8. minut: Partizan je solidan u odbrani, ali se baš muči u napadu, ima probleme sa organizacijom i selekcijom šuta. Smailagić ide na liniju penala i daje prvi poen za Partizan posle dva i po minuta. 12:11

7. minut: Panter promašuje iz teške pozicije i to je 1/6. Na drugoj strani, Igokea promašuje tri (!) zicera i na kraju Smailagić faulira Stivensa, koji pogađa samo drugo bacanje – 12:10. Stivens je dao sedam poena, a kombinovana odbrana domaćina daje rezultate.

6. minut: Zagorac sa penala donosi izjednačenje Partizanu, a onda Tanasković biva fauliran i takođe sa penala čuva vođstvo Igokee, a onda Fundić hvata ofanzivni skok, ali ništa od tog napada. 11:10

5. minut: Starks i Stivens donose Igokei izjednačenje, a posle promašaja Partizana, Jošilo je iznudio dva bacanja. Pogađa oba i Igokea prvi put vodi večeras! To je mini-serija 6:0 10:8

4. minut: Ofanzivni skok Koprivice, koji je odmah video prostor i zakucao jednom rukom, a dvorana je eksplodirala! Kao da se igra u Pioniru. Na drugoj strani Markel Starks pogađa sa poludistance. Panter posle tri promašaja konačno pogađa. 4:8 Panter je jako agresivan na početku meča.

 

 

3. minut: Panter je vezao dva promašaja i tako nastavio lošu šutersku seriju iz poslednjih nekoliko mečeva. Odlična odbrana Partizana u samom početku. 2:4

1. minut: Počeo je meč! Partizan je iskoristio prva dva napada i poveo 4:2

Startne petorke:

Igokea: Starks, Radanov, Jošilo, Ilić, Stivens

Partizan: Mur, Panter, Dangubić, Ledej, Koprivica

- Igokea će biti bez Vulića i Talića, dok je Partizan bez Kuruca, koji je povređen došao sa kvalifikacija.

- Rekli smo vam da će Partizan imati bučnu podršku, kako stvari stoje i jaču nego domaćin. Ovako izgledaju tribine neposredno pre početka meča:

KK Partizan
 

- Ovako su se zagrevali gosti sat vremena pre početka meča:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike